Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Birlik ve beraberliğe dikkat

Birlik ve beraberliğe dikkat

Çok hassas dönemlerden geçtiğimiz kesin ve sanırım buna kimsenin itirazı yok. Tabii ki bu hassas dönemlere uygun olarak her atılan adım da, her yazılan yazı da, her konuşulan cümle de hassasiyetle seçilmek zorunda.

Bu ülkede malumunuz olduğu üzere yüzde 52 Cumhurbaşkanına oy veren seçmen var. Bu yüzde 52 oy veren seçmenin hepsinin de Recep Tayyip Erdoğan sevgisine ve desteğine sahip olduğu konusuna sanırım hiç kimse itiraz etmez.

Aynı şekilde geriye kalan yüzde 48’in de maalesef cumhurbaşkanı tabiri caizse ağzıyla kuş tutsa desteği ve sevgisi olmaz.

Buraya kadar normal şartlarda olan şeyler olduğunu biliyoruz. Ancak başta da söylediğim gibi normal şartlar altında değiliz. Ülke büyük bir badire atlattı ve de kim ne derse desin Cumhurbaşkanının cesaretli tutumu, AK Partilisiyle, CHP’lisiyle, MHP’lisiyle tüm siyasi partililerin dik duruşuyla bu badire tam olmasa da atlatılmış oldu.

Ve şimdi bu darbe girişimiyle ilgili olarak 10 günü geride bıraktık. Artık sanki her şey normale dönmüş gibi bir tavır içerisinde bilhassa muhalif kesimler olayları darbecilerin “algı yönetimlerine” göre şekillendirmeye başladılar bile…

Bu algı yönetimine destek vermemek gerekir. Bilerek veya bilmeyerek bu algı yönetimine destek vermek Allah göstermesin hiç mutlu olmayacağımız sonuçlar doğurabilir.

Mesela bu algı yönetimine alet olanlar “Tüm birliklerin kapıları kapandı, ülke dışından bir saldırı olursa asker nasıl ülkeyi müdafaa edecek” diye bir soru ortaya atıyorlar.

Veya “Güneydoğuda askerler kontrol altında PKK her yere bomba döşüyor” gibi senaryolar dahilinde algıyı yaymaya çalışanlar aslında belli.

İşte Türk Milletinin iradesi de burada açığa çıkması lazım. “Hayır kardeşim, bunların hiçbiri gerçek değil, Türk Milleti de, Türk Devleti de, Türk Ordusu da, Türk Güvenlik güçleri de hepsi dimdik ayakta ve görevinin başında ve en ufak bir zafiyet ve taviz yok” demek gerekiyor. Ve bunu yaymak gerekiyor.

Birlik, beraberlik ortamının yakalandığı bu durumda artık bu durumu bozmaya çalışanlara kesinlikle taviz verilmemeli ve bu birlik-beraberlik ortamının devamını sağlamaya çalışmalıdır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR