Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Biraz hızlanmak lazım

Biraz hızlanmak lazım

Sürecin biraz ağır gitmesinden ötürü herkesin bir şikayeti olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz. Bence de süreç oldukça yavaş ilerliyor. OHAL’in bitmesine zannedersem 9 hafta civarında var. Ve ondan sonra bir kez daha OHAL’in uzatılacağını zannetmiyorum. Dolayısıyla ortada 9 haftalık bir süreç kaldı.

Bir gazeteci olarak, kimler işyerlerinden açığa alındı, kimler göz altına alındı, kimler geri serbest bırakıldı, serbest bırakılanlardan işlerine kimler döndü, bu soruların cevaplarını takip etmekte inanın bendeniz de çok zorlanıyorum.

Aslında şu bir gerçek ki yaşanılan badire çok büyük bir badire. Bu darbe girişiminin ardında her ne kadar FETÖ gözükse de ülkemizde FETÖ gibi, PKK gibi, IŞİD gibi örgütlerin iplerini ellerinde tutanların asıl bu işlerin arkasında olduğunu da görmek gereklidir. Dolayısıyla da böyle komplike bir yapının içerisinden çıkmak ve bunu ayıklamak çok kolay olmamaktadır.

Bu saatten sonra muhakkak ki herkes; bir an önce alınması gereken teröristler alınsın ve mahkemeleri yapılsın diye beklemektedir.

Ama şunu belirteyim ki, halk arasında dolaştırılan “şu serbest bırakıldı, şu niye alınmadı, şu suçsuzdu, kurunun yanında yaş da yandı” gibi söylemler, sadece mücadelenin şevkini kırmak ve işi sulandırmak için kimler tarafından ve neden ortaya atıldığı belli olmayan söylemlerdir. Bu tür söylemlere aldırış etmemeliyiz.

Bu işin en büyük takipçisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır ve Erdoğan yaptığı açıklamada 3 ay OHAL ilan edilmesini destekleyerek bu işin sürecinin en az 3 ay olacağını beyan etmiştir. Dolayısıyla sabırla 3 aylık süreci beklemek ve destek olmak lazımdır. Bu süreç devam ederken de kesinlikle bir takım oyunlara gelerek gereksiz dedikoduları yaymamak gerekir.

Bugün her ne kadar toplumu tatmin etmiyormuş gibi gözükse de bu 3 ayın sonunda inanıyorum ki herkes çıkan sonuçtan tatmin olacaktır.

Tabii ki şimdi yapılması gereken en zor olan bölümdür. Yani bu da FETÖ’ye destek olan siyasetçiler ayağıdır. Bundan sonra ki süreçte illa ki bu teröristlere destek olan siyasetçilere de hesap sorulacaktır. Ama bu süreç belki de en ağır olan süreç olacaktır.

Hatta belki de güvenlik güçleri mensuplarının arasına sızmış FETÖ’cüler ve maddi destek veren FETÖ’cülerin tamamen temizlenmesi neticesinde siyasetçilerle mücadele aşamasına geçmeden yeni bir TBMM ile bu süreç devam ederse de hiç şaşırmamak lazımdır.

Hem siyasetin içerisindeki teröristler temizlenmiş olur ve hem de bu temizlenen teröristlerin yargılanma süreci de daha sağlıklı olabilir. Kim bilir, belki de erkenden bir genel seçim oluverir, ne dersiniz?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR