Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

4’üncü yıla merhaba

4’üncü yıla merhaba

Bilindiği gibi her bitiş aslında yeni bir başlangıçtır. Biz de Anadolu’da Bugün gazetesi olarak 3. yılımızı bugün bitiriyoruz ve 4. yaşımıza giriyoruz.
Gazetecilik aslında kendini tekrar eden görevlerden oluşagelen bir meslektir. Yani sabah gazeteyi çıkarmak amacıyla bir araya gelen gazeteciler akşama kadar haberlerden oluşan bir gazeteyi çıkarıp, evlerine giderler. Ertesi gün yine geldiklerinde sabah yine gazete çıkarmak için koşturmaca başlar. Ve bu koşturmaca her gün bu şekilde, akşam bitirip sabah tekrar başlamak şeklinde sürer gider.
Şunu biliriz ki, kimse işin bu tarafını düşünmez. Yani bir gazeteyi sabah elinize aldığınızda, sayfalarını çevirmeye başladığınızda, hiç kimse bu sayfaların oluşması için geçen aşamaları düşünmez bile. Ama en ufak bir virgül hatası varsa o hata için ne senaryolar yazılır…
İşte kendini tekrar eden 3 seneyi bugün itibariyle bitirmiş durumdayız. Ne kadar uzun bir süre olarak gözükse de aslında bir gazete için pek de uzun bir süre değildir. O nedenle hatalarını görüp düzeltme süresi için de çok kısa bir süredir. 
Şunu da gözden kaçırmamak lazım; bir gazetenin asıl özneleri halktır. Yani magazin haberlerini okuduğunuz 2. sayfamızda da, ekonomi sayfamızda da, kültür sanat, asayiş, gündem, spor yani her sayfamızda özne okuyucudur, halktır. Dolayısıyla da halk ne kadar teveccüh gösterirse gazete de o kadar okuyucuya layık olur.
Bizim Anadolu’da Bugün gazetesinde en önemli amacımız bir işi yapmış olmak için yapmak değildir. Bir iş yapılıyorsa, en iyisini, en güzelini ve en yerinde şekliyle yapmak anlam kazandıracaktır.
Bundan sonraki dönemlerde de magazinde de, asayişte de, politikada da, ekonomide de, kültür ve sanatta da, gündelik genel bilgileri verdiğimiz sayfamızda da, Konya’nın ve ülkenin son gündem konularını derlediğimiz gündem sayfamızda da, gazetemizi amatör bir ruh ve profesyonel bir çalışma ile görebileceksiniz.
Amatör bir ruh, çalışma şevkini ve azmini pompalar. Profesyonel ruh da ortaya çok güzel sonuçlar doğurur. Dolayısıyla bu ikisine de ihtiyaç vardır. 
Gazetemizin imtiyaz sahibi Ahmet Baydar başta olmak üzere, her türlü desteğini bizden esirgemeyen Prof. Dr. Mustafa Şeker Hoca’ya, 3 yıl boyunca gazetemize emeğe geçmiş, köşe yazarından, reklamcısına; muhabirinden, grafikerine; herkese teşekkür etmek gereklidir.
Her gün yeni haberlerle uyanıp, gazetemizi okuyan tüm okuyucularımıza da sanırım en büyük teşekkürü etmek gereklidir. 
Okumanın iyice azaldığı ve gazetelerin aslında en okunası şeyler olduğuna inanan okuyucularımızla, bir ömür geçirmek dileklerimle, nice yıllarda buluşmaya…..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR