Emine Seda Sevinç

Emine Seda Sevinç

Kadın cinayetleri son bulsun

Kadın cinayetleri son bulsun

Kadınların erkekler tarafından şiddet görmeleri ve öldürülmeleri apaçık bir şekilde toplumsal ve politik olarak da bir cinayettir. Kadın cinayeti; kadınların sadece ama sadece kadın oldukları için öldürülmelerini ifade eder. Bu felakete sebep olan insanlarda sevgi ve empati aramak çölde su bulmaktan daha zordur maalesef. Yok efendim cinnet geçirmiş, öfkeliymiş, gözü dönüyormuş, kendini tutamazmış kendini kaybetmiş… Sen bu suçu işledikten sonra pişman olsan ne fayda var. Erkeğin kadından ne üstünlüğü var ki, nereden buluyor bu cesareti? Kaç çocuk annesiz, kaç anne baba evlatsız bırakıldı bu caniler tarafından hiç düşündünüz mü?

Son yıllarda artan, toplumumuzun yarası sayabileceğimiz mevzulardan biri olan kadın cinayetlerinde önceden planlar yapılıp uzun süren takipler sonrasında cinayetlerin işlendiğini görüyoruz. Bitmiş evliliklerdeki eski kocalar, terk edilmiş eski sevgililer birdenbire infazcı ilan ediyorlar kendilerini. Bu kabul edilemez bir şey, bu cesareti nerden buluyorlar Allah aşkına? Böyle insanlar her şeyi becerdiklerini, becerebildiklerini zannediyorlar ama insan olmayı beceremiyorlar asıl konu bu. Her seferinde bu artık son olsun bir daha yaşanmasın dediğimiz vahşet bir türlü son bulmadığı için İç işleri Bakanlığımız önderliğinde 2018 yılında KADES adlı; kadınların, çocukların maruz kaldığı, maruz bırakıldığı şiddet ya da taciz gibi istenmeyen durumları engellemek adına kurulan bir uygulama var. Bu uygulama ile birlikte kadınlarımız artık yalnız ve çaresiz bırakılmıyor. Bu uygulamanın içinde ‘Evet’ seçeneği diye bir buton var ve buna bastıktan hemen sonra polis güçlerimiz 5 dakika içerisinde olay yerine geliyor ve gereken neyse onu yapıp görevlerini her zaman olduğu gibi layık bir şekilde yerine getiriyorlar.

Başta dedim ya toplumsal politik diye politik deyince aklımıza direkt olarak siyasi parti işleri, memleket meseleleri geliyor. Ama dediğimi anlamayacak ya da anlamak istemeyecek çok kişi olabilir. Dönüp arkamıza baktığımız zaman bizi en çok üzen, en çok üzerinde durmamız gereken konu kadın cinayetlerinin son bulması olacaktır bence. Erkeklerin kadınları kendi malı gibi görme anlayışı son bulmalıdır. Maalesef toplumumuzda bazı erkeklerin eskiden beri süregelen ve devam ettirmeye çalıştıkları, kadını köle gibi kullanma davranışları mevcut ve kadınlar bu durumu kabul etmezlerse canlarına kıyma, tehdit etme, şantaj uygulama gibi kendilerine göre bazı insan dışı yöntemlerle bu davranışlarını kabul ettirmeye çalışıyorlar. Ve son olarak şunları söyleyip sözlerime son vermek istiyorum. Yaşamı elinden alınmış tüm kadınlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum. Kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında, kadınların mücadelesinin yanındayım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emine Seda Sevinç Arşivi
SON YAZILAR