Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Çocuklarımızı koruyalım

Çocuklarımızı koruyalım

Geçtiğimiz günlerde bir ana okulunda kız çocuklarının erkek çocuklarının ayaklarını yıkayan hizmetkarlar olarak gösteren sözde tiyatro sahnesi sağduyulu bir çok vatandaşı çileden çıkardı.

Çocukların modern ve çağa uygun olarak yetiştirilmesi gerekirken, çağ dışı uygulamalarla onları hayata hazırlayan zihniyeti şiddetle kınıyorum. Geleceğimizin teminatı ve istikbalimiz olan çocuklarımıza karşı uygulanan bu tür davranışlar mutlaka önlenmelidir.

Yıllardır çocuk gelin olayını önlemeye çalışmak yerine ana okullarında bile uygulanmakta olan bu tür davranışlar, çocuklarımızı da son derecede olumsuz etkilemektedir. Ülkemizin çocuk evliliğinde Gürcistan’dan sonra ikinci sırada yer alması hepimizin oturup düşünmesini gerektirir diye düşünüyorum.

Bu konuda eğitim ve diyanet camiasına büyük görevler düşmektedir. Öğretmenlerimiz çağdaş ve aydın çocuklarımızın yetişmesine yardımcı olurken diyanette onların manevi yönden tatmin edilmesi ve korunması için fetvalar hazırlamalıdır.

Çocuklarımıza karşı işlenen taciz, şiddet ve çağ dışı uygulamalar konusunda herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımız en iyi şekilde yetişmeli, aydın ve ilerici fikir ve düşünce ile hayata hazırlanmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR