Ahmet Özçelik

Ahmet Özçelik

Ne Yapmalı?

Ne Yapmalı?

Uzun zaman oldu yazmayalı... Çok değil çeyrek asır kadar. Zaman gelip geçiyor, dün gibi su gibi. Hayata dair ne varsa ekonomi üzerine olacak yazılarım." Ekonomi " hemen hemen herkesin söyleyecek sözünün olduğu uçsuz bucaksız sonu olmayan bir alan. Benim ise sözlük tanımını kabul etmediğim, üniversite yıllarından beri tanımını reddettiğim bir bilim dalı. Ekonominin sözlük tanımı kısaca: Sınırsız istekler karşısında sınırlı kaynakları yönetme sanatıdır. Bu tanımda sınırsız istekler kısmı doğru ama kaynaklar kıt değil. Bu konuyu ilerleyen günlerde ayrı bir başlık altında yazacağım.

Ekonomi zor alan. Her insanın kendi penceresinden baktığı, baktığı kadar gördüğü ve cebiyle sağlamasını yaptığı her zaman iki kere ikinin dört yapmadığı bir alan. Oysa ekonomide iki kere iki dört yapmalı. Kasa defteri tutanlar bilir. Kasa defterinde alacak ve verecek her zaman birbirine denktir. Kasa denk değilse ya kasa açığı ya da kasa fazlası yazarak gelir gider birbirine eşitlenir. Gerçek hayatta kasa açığı verenler mutsuz, kasa fazlası verenler mutludur.

Ne yapmalı? Ne yazmalı? Dedik ya ekonomi zor alan! Desek ki ekonomi güllük gülistanlık çok iyi. Olduk mu " Yandaş ". Yok ekonomi çok kötü olduk mu "Soldaş ya da yoldaş"

Ne yandaş ne de yoldaş en iyisini bilir bizim vatandaş. Evet vatandaş olacağız. Eşi ve benzeri olmayan bu kutsal vatanın bir ferdi olarak vatandaş hangi pencereden bakıyorsa, hak ve haklının yanında dilimizin döndüğü kadar pencerenin perdesini çekmeden yazacağız.

Helal-haram ve bereket gibi unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizi hatırlatarak yazacağız.

Ekonomi adına; bazen tarih bazen coğrafya bazen geçmiş bazen de gelecek olacağız.

Ne olacak bu ekonominin hali?

Döviz mi alsak altın mı?

Gayrimenkul fiyatları daha da artacak mı?

Bu şartlar altında nasıl geçineceğiz?

Sonu gelmeyen bu soruların özetinin özeti: Ne yapmalı? Nereden başlamalı?

Haftaya pencerenin perdesini çekmeden baktığımız yerden gördüklerimizi farklı bir bakış açısı ile yazmaya başlayacağız inşaallah. Haftaya görüşmek dileğiyle kazancınız bol ve bereketli olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Özçelik Arşivi
SON YAZILAR