Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yollar yürümekle aşınmaz

Yollar yürümekle aşınmaz

Rahmetli  Süleyman Demirel’in adeta herkesin ezbere bildiği o veciz sözü, şimdi “adalet” yürüyüşü yapan Cumhuriyet Halk Partililer için söylenmiş gibi. Yollar yürümekle aşınmaz.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapis cezası alması sonucu yürüyüşe geçen CHP’liler, showdan öte yaptıkları bir şey yok.

 

Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Ankara’dan İstanbul’a kadar  “adalet” adına yürüyen CHPliler, acaba daha önce neredeydiler?  Rahmetli Adnan  Menderes ve iki bakanı  asılırken, Rahmetli Turgut Özal’a suikast düzenlenirken,  Rahmetli Necmettin Erbakan’a türlü çeşitli oyunlar oynanırken, Recep Tayyip Erdoğan’ı bir şiir yüzünden hapse attıkları zaman bu CHP yok muydu?

 

“Adalet” konusunda bu kadar titiz ve kararlı olan CHP, o zamanlar adaletin terazisinin doğru tartması için kılını bile kıpırdatmazken şimdi birden “adalet” savaşcısı kesildi. Çünkü iğnenin ucu bu sefer kendilerine dokundu.

 

Ak Partinin karşısında kaybedenler kulübünün değişmez üyesi olan CHP bu seferde gündeme gelmek için kendisini yollara vurdu.Yıllardır milletin uğradığı adaletsizliklere karşı sessiz kalan CHP, ülkemizin milli güvenliğine kast edenlere karşı verilen hukuk mücadelesini baltalamaya çalışmaktadır.

 

Yıllardır haksızlıklara karşı gözünü kapatan CHP, şimdi “adalet” pankartı ile yürüyüşe çıkarak halkın gözünü boyamaya çalışıyorlar. Bugün “adalet” için yürüdüğünü söyleyenlerin 15 Temmuz günü milletin üzerinden tanklar geçerken darbecilerle pazarlık yaparak hava alanından koşa koşa kaçtığını bütün millet bilmektedir.

 

Yıllardır Ak Parti karşısında genel ve yerel seçimlerde, referandumda ve halk oylamasında yenilen CHP, yandaşlarına gösteri yapmaktadır. Ana muhalefet koltuğunda oturmaktan şişen göbeklerini eritmek amacıyla bu yürüyüşe katıldıklarını düşünüyorum. Hem shov hem spor olsun diye.

 

“Adalet” pankart taşımakla veya yürümekle  değil zihinlere ve yüreklere yazılarak, kazınarak ve ona inanarak hayata geçirilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR