Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yeşile hasret

Yeşile hasret

Son zamanlarda dikkatimi çeken bir konu var. Bilmem sizinde dikkatinizi çekti mi? Büyükşehir başta olmak üzere belediyelerimiz yeşil alan çalışması yapıyor. Ancak koca koca beton blokların bulunduğu sitelerde yeşil  alanlara  çok az yer ayrılıyor.

 

Taş yığınları arasında yükselmekte olan bu beton yığınlarının gerekir gerekmediği ayrı bir konu. Ancak bu siteler arasında göstermelik olarak ayrılan küçücük yeşil alanlar site sakinlerinin ihtiyacına bile yetmiyor.

 

Aslında beton yığınlarının artması demek; “Park Bahçe ve Yeşil Alanlar”a şehirlerde daha çok ihtiyaç duyulması demek. Günümüzde küçülen bu kara parçaları kutu gibidirler. Koca koca binaların, sitelerin arasına sıkışmış birkaç ağaç, üç beş demet ithal çiçek ve bir iki banktan oluşan yeşil alancıklar.

 

Koca koca site yapanlar reklamlarında yeşil alandan bahsetmelerine rağmen oturulduğu zaman yeşil alanın neredeyse yok denilecek kadar az olması insanı düşündürüyor. Mevcut yeşil alanlarda da ya araba park ediliyor, ya da bir bankanın ATM’si konuyor.

 

Yaşanılır bir dünya için yeşil alanların mevcudiyetini artırmamız lazım. Çocuklarımıza ve bizlere yeşil alanlar hayata geçirilmelidir. Bunlar yapılırken de bilinçli bir şekilde yapılmalıdır. Sadece var desinler diye yapılmamalıdır. Bu konuda ehliyetli kişilerce bu yeşil alanlar düzenlenmelidir.

 

Yeşili, doğayı ve tabiatı seven bir nesil yetiştirmek için bunun gerekli olduğuna inanıyorum. Değilse çocuklarımız çiçeği ve toprağı ancak saksıda görecekler.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR