Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yerel seçimde sürpriz olur mu?

Yerel seçimde sürpriz olur mu?

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler de Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın gösterilmesinin ardından şimdi gözler Selçuklu, Karatay ve Meram belediye başkan adaylarının açıklanmasına çevrildi.

Siyasi kulislerde bir çok isimler dolaşmaktadır. Herkes kendi gönlünde yatanı aday olarak görmek istemekte ve bunun için yoğun kulis çalışması yapmaktadır. Ancak ben de diyorum ki, adaylar için çok kafa yormaya gerek yok. Bütün il ve ilçelerdeki tek adam ve tek aday Recep  Tayyip Erdoğan’dır.

24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart 2019 yerel seçimlerde de vatandaş Recep Tayyip Erdoğan’a inandığı zaman Ak Parti adayı kim olursa olsun kazanır. Vatandaşın Recep Tayyip Erdoğan’a inanması gerekmektedir. Çünkü Ak Parti’nin taşıyıcı unsuru sadece Recep Tayyip Erdoğan’dır.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine bakacak olursanız, Recep Tayyip Erdoğan Konya’dan Cumhurbaşkanlığı için yüzde 74.2 oy alırken, aynı Konya’dan milletvekilliği seçimleri için Ak Parti’ye verilen oy oranı sadece yüzde 59.4’tür. Recep Tayyip Erdoğan’a olan güven bu yerel seçimlerde de sonuçlara etki edecek düzeydedir.

Ak Partililerin davranışlarını sevmeyen ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hatırına Ak Parti’ye oy veren vatandaşlarımızın sayısı çok fazladır. Ancak yerel seçimlerde adaylarında çok önemli olduğu unutulmamalıdır. Halkın tepkisini çeken, halkın istemediği kişileri listelerde aday gösterilmesi gibi bir hata yapıldığı zaman, Ak Parti için sürprizler olabilir.

Ekonomi ve dar boğazlar içerisinde yaşamını sürdüren vatandaşlar, ilçe belediyelerinde de içini ısıtacak ve çalışmasına güvendiği kişileri aday olarak görmek istemektedir. Parti içerisindeki belli kişilerin dayatması  ve değişim adıyla halkın tasvip etmeyeceği kişileri aday olarak gösterilmesi Ak Parti için hoş olmayan sonuçlar meydana getirebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR