Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yerel seçim çalışmaları sürüyor

Yerel seçim çalışmaları sürüyor

Yerel seçim kulisleri ülkemizin birinci gündem maddesi olarak yerini korumaktadır. Bu seçimde görev almak üzere bir çok parti bazı belediye başkan adaylarını açıklayarak çalışmalarına başladı bile.

Özellikle Ak Parti aralarında Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak üzere 60 ilde adaylarını açıkladı. Cumhur İttifakı yapan Ak Parti ile MHP’nin anlaştığı bazı belediye başkan adaylarının açıklanması da önümüzdeki hafta içinde yapılacak.

Bazı partilerde aday adaylığı başvurusunun yapıldığı yerel seçimlerin kıran kırana geçmesi sürpriz olmayacaktır. 31 Mart yerel seçimlerinde sadece belediye başkan adayları değil  binlerce Belediye Meclis aday, binlerce il genel meclis üyesi adayı ve muhtar adayları da yarışacak.

Bilindiği gibi ülkemizde 30 Büyükşehir, 51 il belediyesi, 519 Büyükşehir ilçe belediyesi, 397 belde belediyesi bulunmaktadır. Seçimlerde bu  yerleşim yerlerinde görev yapan siyasilerin ve muhtarların bir kısmı yerlerini koruyacak bir kısmı da hizmet bayrağını yeni arkadaşlarına devredecek.

Aslında şimdiden yapılan söylemlere ve kamu oyundaki havaya bakacak olursak yerel seçimlere dört ay kalmasına rağmen çok sıcak günler geçireceğiz. Siyasi partilerin aylar öncesinden başlayan aday belirleme kriterlerinin sona ermesi ile seçim sathı mahalline inilecektir.

Özelikle 24 Haziran seçimlerinde  ortaya çıkan tablo sonrası partiler fazla hata yapmama konusunda titiz davrandıklarını görüyoruz. Bura da seçimin kaderini etkileyecek asıl konu yapılacak ittifaklar. Ak Parti ile MHP arasında yapılan Cumhur İttifakının karşısında CHP ve İyi Parti’nin yapmaya çalıştığı Millet İttifakı merak konusu.

Halen daha net bir anlaşma sağlanamayan Millet İttifakının olup olmaması seçiminde kaderini etkileyecektir. Tabi ki bu durum bir çok seçim çevresinde seçimin direkt sonucu etkileyecek gibi gözüküyor. Tabii bir diğer önemli konuda adayların kim olacağı.

İçinde bulunduğumuz soğuk kış günlerini ısıtacak olan sıcak seçim çalışmaları 31 Mart tarihine kadar devam edecek. Vatandaş, yerel seçimlerde kendisine yakın bulduğu partiye ve onun adayına oy verecektir. 1 Nisan sabahı neler olacağını hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR