Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yerel seçimde Ak Parti’nin rakipleri

Yerel seçimde Ak Parti’nin rakipleri

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden Uğur İbrahim Altay aday olarak gösterildi. Başarılı belediyeciliği ile tanınan Uğur İbrahim Altay’ın aday gösterilmesi vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı. Ben de adaylığın hayırlı olmasını dilerim.

Ancak gerek Ak Parti’yi ve gerekse de Uğur İbrahim Altay’ı zor günler beklemektedir. Ak Parti açısından kurulduğu günden bugüne girdiği bütün seçimler  adeta bir kader seçimi niteliğindeydi. Şimdi önümüzde yeni bir seçim daha var. 31 Mart Yerel Yönetimler seçimi. Bu seçimi diğer seçimlerden ayıran fark ise bu seçimin sonuçlarına doğrudan halkın cebi etki edecek.

Piyasalardaki dalgalanmalar, enflasyondaki yükseliş ve dolardaki hareketlilik dolayısıyla vatandaşında cebini olumsuz olarak etkiledi. Vatandaşın alım gücü adeta erimeye başladı.

Öyle görülüyor ki, ekonomideki dalgalanma devam ettiği sürece yerel seçimlerin görünmez rakibi ekonomi olacak.

Yüksek çıkan enflasyon oranları, artan işsizlik kepenk kapatan esnaf ve bunu fırsat bilip halkın cebini sömüren fırsatçılar. Yerel seçim kulislerini yazıyoruz ancak halkın gündemi seçimden ziyade geçimle ilgili. Kimin aday olacağından çok doların ne olacağını merak ediyor.

Dolar bir kez daha yüksek seviyelere çıkacak mı? Dolar yükselince bunu yüzde 40 gibi yüksek oranlarda piyasaya yansıtan fırsatçılarla ne zaman tam anlamıyla mücadele edilecek.

Her sabah ekmek almak için bakkalın yolunu tutan vatandaşın gözünde Hükümetin güvenilirliği günden güne eriyor.

Ya Süper Marketler. Neredeyse her ürünün fiyatı iki katı artmış durumda. Artık tek markette alışveriş yapma dönemi bitti. Bütün marketleri geziyorsunuz ve hangi ürün hangi marketten birkaç kuruşu ucuz ise oradan satın alıyorsunuz. Vatandaşın gündemi geçim sıkıntısı anlayacağınız.

Son yapılan anketlere göre Ak Parti’nin 24 Haziran seçimlerinde almış olduğu oy oranında yüzde 5’lik bir erime gözüküyor. Araştırma kuruluşlarına göre bunun nedeni ekonomik kriz. Krizin halkın cebini vurması, artan işsizlik, büyümede küçülme, AK Parti’nin hanesine eksi yazıyor.

Bütün bu sonuçları alt alta yazarsak buradan çıkacak olan sonuç, kaliteli, halkın içinde ve gönül belediyeciliği yapacak kişiler ile seçime girilmelidir. Uğur İbrahim Altay iyi bir tercihtir. Aynı tercihi Selçuklu, Karatay ve Meram içinde bekliyoruz. Değilse yerel seçimlerin kaderini cebi yanmış vatandaş belirleyecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR