Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yerel seçim hareketliliği başlıyor

Yerel seçim hareketliliği başlıyor

Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için siyasi partilerin çalışmaları hızlanmaya başladı. Yerel seçimlerde başarılı olmak için kollarını sıvayan siyasi partiler, halkın takdirini kazanacak adayları ortaya çıkartmak için değişik çalışmalar yapmaya ve ipi göğüslemeye çalışacaklar.

Belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği ile il genel meclis üyeliği için aday adaylığına başvuracak kişiler için CHP’de 19 ekim tarihinden itibaren başvurular başladı. CHP’de aday adayı olmak isteyenler gerek il başkanlıklarına ve gerekse de genel merkeze başvurularına devam ediyor.

Ak Parti’de de genel merkezin açıkladığı 5-12 Kasım tarihleri arasında başvuruda bulunacak olan aday adayları için heyecanlı tarihler devam ediyor. Ak Parti’den aday adayı olacak olanlar, hem kendi yakın çevrelerinde çalışmaya ve hem de başvuru yapacakları seçim bölgelerinde nabız yoklamaya başladılar.

Hiç şüphe yok ki, dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yerel seçimler için ittifak yapılmayacağının açıklanmasının  ardından Ak Parti ile MHP Genel merkezlerinde daha değişik hareketlilik başladı. MHP’nin her seçim bölgesinde aday çıkaracak olması yerel seçim yarışının kıyasıya geçeceğinin de sinyalini vermiş oldu.

Ak Parti  aday belirleme çalışmalarında önceliğini mevcut belediye başkanları ile yola devam edilip edilmeyeceği konusu aldığı bir gerçektir. Gerek anket şirketleri ve gerekse SMS yolu ile halkın mevcut belediye başkanlarından memnun olup olmadığı sorulmakta ve halkla yüz yüze çalışmalar yapılmaktadır.

Mart 2019 yerel seçimlerinde aday olacakların açıklanması YSK’nın seçim takviminin başlayacağı 1 Ocak tarihinden önce belirlenmesi beklenmektedir. Mevcut siyasi partilerin adaylarını önümüzdeki Kasım ayı sonuna kadar açıklamaları bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR