Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yerel esnafa sahip çıkmalıyız

Yerel esnafa sahip çıkmalıyız

Ekonomik şartların ağırlığı altında kalan vatandaşlar, yönünü tekrardan yerel esnaflara çevirmeye başladı. Zincir alışveriş merkezleri yerine mahalle bakkalına yönelen vatandaş, hem yerli üretimi artırmakta ve hem de yerel esnafa destek çıkmaktadır.

Yerel esnafın desteklenmesi yönünde hepimize büyük görevler düşmektedir. Alışveriş merkezlerinde beş kuruş eksiğine mal alamazken “parasını yarın veririm” diyerek ihtiyacımızı gördüğümüz mahalle bakkalının kıymetini şimdi daha iyi anlıyoruz.

Kimi zaman anahtarımızı, kimi zaman çocuğumuzu emanet ettiğiniz yerel esnafa şimdi her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. İşe gelip giderken selam verdiğimiz, iyi ve kötü günümüzde her zaman yanımızda olan yerel esnafın hayatı hep bizimledir.

Küçük mahalle bakkalında sabahın altısından gecenin on ikisine kadar sadece size hizmet etmek amacıyla çalışan yerel esnaf, aynı zamanda alışveriş merkezlerinde bulamayacağınız sıcaklık ve samimiyetle sizi karşılar ve amacı sadece size hizmet etmektir.

Mahallenin yaşayan tarihi olan yerel esnaf, aynı zamanda mahallenin bekçisi, abisi ve babasıdır da.Herkesin sıkıntısını bilir, elinden geldiğince yardım eder. Çocuklarınızı rahatça gönderebileceğiniz, bazen da telefonla sipariş vereceğiniz bir yerdir.

Alışveriş merkezlerindeki kargaşadan uzak, pazarlık yapabileceğiniz ve güler yüzlü hizmet alabileceğiniz mahalle bakkallarını unutmayalım. Onların varlığı aynı zamanda bizimde huzurumuz içindir. Her mahallede bulunan yerel esnafa sahip çıkmak gereklidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR