Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yeni hükümetin 4 ekseni

Yeni hükümetin 4 ekseni

1 Kasım seçimlerinin ardından bütün mesaisini yeni kurulacak olan hükümet ve seçim vaatlerinin hayata geçirilmesi konusuna ayıran Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’de yeni dönemi şekillendirecek olan konulara ağırlık vereceği ifade ediliyor.

Yeni dönemin şekilleneceği dört eksen konusunda  kurulacak yeni hükümetin ciddi şekilde çalışma içinde olacağıda siyasi kulislerde konuşuluyor. Bu dört eksenin ne olacağına gelince, birincisi öngörülebilir bir siyasi düzen. Yani artık önümüzde bir 4 yıl var. Siyasi bir istikrar geldi ve bütün iş dünyasından şunu rica etti, 'İstikrarlı bir ortam var ve bütün yatırımlarınızı bu şekilde düşünerek yapın' dedi.

İkincisi demokratik hak ve özgürlüklere dayalı bir hukuk düzeni. 17 Nisan'da açıklanan yargı reformu en kısa zamanda uygulanacak ve herkesin özgür düşüncesi veya etnik kökenine ait olmadan bütün kimlikleriyle gurur içinde Türkiye'de yaşayabileceği bir hukuk düzeni.

Üçüncüsü de üretken, verimli ve adaletli gelir dağılımına dayalı ekonomik düzen.

Dördüncüsü de herkesin bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyduğu sosyal hizmetlerin bütün kesimler tarafından yararlanıldığı bir sosyal düzen.

Ak Parti seçim vaatlerini içine alan bu dört eksen   üzerinde 4 yıl  şekillenecek. Yeni hükümetin programını şekillendirecek olan  bu dört eksen bence çok önemli. Türkiye'nin önünü açacak. Sadece ekonomik istikrardan bahsetmek şu anda çok doğru değil. Çünkü eğer sizin iyi işleyen bir hukuk düzeniniz yoksa ekonomik istikrar da yarım kalıyor, aynı şekilde siyasi istikrar da. Dolayısıyla bütün boyutlarını kapsayan bir perspektifle inşallah önümüzdeki 4 yılı ilerleme adına başarılı bir şekilde aşacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR