Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Vekiller tekrar sahada

Vekiller tekrar sahada

7 Haziran seçimlerinin ardından Konya milletvekili seçilenler daha vekilliklerinin rahatını sürdürmeden yine ilçe ilçe dolaşmaya başladılar. Milletvekillerini aramızda sık sık görmeye başladık. Yazın sıcağında ziyaretler yapıyor, düğün ve sünnetlerde bolca boy gösteriyorlar.

Yoğun bir seçim propagandasından ve zorlu bir seçimden çıkmalarına rağmen halkın içinde olmaya büyük gayret gösteriyorlar. Milletvekillerinin bu kadar sık tekrar aramızda görünmelerini vatandaşlarda değişik şekilde yorumluyor doğal olarak.

Bir kısmı Meclis tatilde olduğunu dile getirirken bir diğer kısmı da yakında erken seçim olacağını ve bu nedenle milletvekillerinin sahada olduklarını söylüyor. Yapılan koalisyon çalışmaları en kısa zamanda bir sonuç verecektir. Şayet koalisyonda sıkıntı baş gösterecek olursa erken seçim kaçınılmaz olacaktır.

Bütün bu varsayımları bilen milletvekillerinin  de kendilerini gündemde tutmaya çalışmaları kadar doğal bir şey yoktur. Çünkü herhangi bir erken seçim ihtimalinde kimsenin yeni listede yer alması kesin değildir. Kimin yeni listede yer alacağını kimse bilemez.

Olası bir erken seçimde listeler hazırlanırken yapılacak olan parti delegeleri arasındaki temayül yoklamalarında milletvekilleri isimlerinin unutulmamasını ve halkın her daim yanlarında olduklarının bilinmesini temin için çalışmalarına devam ediyorlar.

Her ne kadar ülke adına erken seçim sakıncalıdır desek de, Anayasal olarak 23 Ağustos’a kadar hükümet kurulmaması halinde erken seçim kaçınılmaz olacaktır.

Yapılması muhtemel bir erken seçimde, üç dönem şartına takılan eski milletvekillerinin de listeye girecek olması, parti listelerinde büyük bir değişime de sebep olması çok doğal. Listelerde yer bulmak isteyenler halkın içine daha çok karışmalı, halkla daha çok ilgilenmelidir diye düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR