Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Van’ı fethettik…

Van’ı fethettik…

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Konya Gazeteciler Cemiyeti'nin ortak yürüttüğü "Gazeteci Değişim Programı" kapsamında, Konya'da görev yapan 28 gazeteci arkadaşımız ile birlikte Van gezisine katıldık.

Arkadaşlarımızla birlikte 3 gün boyunca Van gölü Havzası'ndaki tarihi ve turistik alanları gezdik. Projenin son gününde Van gölü Gazeteciler Cemiyeti'ni de ziyaret ettik.

Biz de tüm arkadaşlarımızla bu dönemde Van’a gitmenin daha önemli olacağı sonucuna vardık. Proje kapsamında başka illeri tercih etme imkânları bulunmasına rağmen özellikle Van'ı seçtikleri için yetkililere teşekkür ediyorum.

Biz Van’a turistik gezi amacıyla gitmedik. Bizim asıl amacımız oradaki arkadaşlarımıza destek olmaktı, Van'ın güzelliklerini görmek, Van ve bölgenin sadece terörle anılan bir yer olmadığını kamuoyuna aktarmaktı. İyi ki de gitmişiz. Hiçbir olumsuzluk yaşanmadı. İnsanlar bizlere çok sıcak davrandılar. Bölge insanı adlarının terörle anılmasından son derecede şikayetçi. Onlar, turizmle, kültürleriyle, gelenekleri ile ve tarihi-doğal güzellikleriyle anılmak istiyorlar.

Bizleri Van’da ağırlamalarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Van gezimiz boyunca hem Van’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdik, hem de o bölgedeki meslektaşlarımızla istişare etme şansımız oldu. Her açıdan çok faydalı bir gezi olduğunu düşünüyorum.

Mesleğimiz açısından faydalı bir gezi olurken, bunun başka kurumlara örnek olmasını diliyorum. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Konya Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen ve yoğun bir gündemden çıktığımız bu günlerde bu gezinin yararlı olacağını düşünüyorum. Bir de 1 Kasım tarihinde yapılacak olan seçimleri düşünürsek ne kadar yerinde bir gezi olduğunu tahmin edersiniz.

Van Gezisinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederken tekrar tekrar söylemekte fayda görüyorum: ‘’Ülkemin her karış toprağı bir başka güzel’’

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR