Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Seçim çalışmaları sessiz devam ediyor

Seçim çalışmaları sessiz devam ediyor

Erken seçim atmosferine giren Konya siyaseti, 1 Kasım’da yapılacak olan seçim için sessizce hazırlıklarına devam ediyor. Özellikle 2 aylık milletvekilliği yapanları daha şimdiden bir sıkıntı sarmalı içerisine girdiler.

AK parti’de aday adaylığı müracaatları başladı bile. Şayet 12 Eylül’de yapılacak olan olağanüstü kongrede üç dönemle ilgili bir karar alınmasa listelerde sıkıntı olması kesin. Ancak üç dönem kuralı konusunda bazı esnemelerin olmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İstanbul’dan aday gösterileceği söylentilerine inanmıyorum. Ahmet Davutoğlu Konya’dan liste başı olur. Dr. Mustafa Baloğlu’da listedeki yerini korur diye tahmin ediyorum. AK Parti’nin Konya listesinde sadece birkaç değişiklikle 7 Haziran’a çıkacağını tahmin ediyorum.

CHP'de ise, her ne kadar merkez yoklaması ile aday listesi belirlenecek diye açıklansa da 7 Haziran'da Konya tabanının önseçimle belirlediği listeye özellikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dokunmayacağını düşünüyorum. Kılıçdaroğlu'nun ön seçimden çıkan sonucu beğenmese de, listede değişiklik yaparak Konya İl Örgütü'nde karmaşaya neden olmayacaktır. Bu nedenle CHP aynı listeyle seçime girecektir. Hüsnü Bozkurt yine listenin tepesinde yer alır.

MHP’de ise listelerde ciddi değişiklikler olacak gibi. Ancak Mustafa Kalaycı’nın liste başı olmasına hemen herkes kesin gözüyle bakmaktadır. Özellikle Tuğrul Türkeş olayından sonra yaşanan güven sorgulaması nedeniyle listeleri hazırlarken çok dikkat edeceklerini tahmin ediyorum.

Ancak şurası da bir gerçek ki, 1 Kasım’da yapılacak seçimlere katılım oranının 7 Haziran kadar olmayacağıdır. Vatandaş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için verilen dört günlük tatili bozup oy kullanmaya gitmeyebilir. Biraz öyle görüyorum da…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR