Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Unutmadık, unutturmayacağız

Unutmadık, unutturmayacağız

Türk olarak hepimiz biliyoruz ki, devlete karşı görevlerimiz vardır. Bunlardan biride askere gitmektir. Türk Milleti olarak evladımızı askere kına yakarak gönderir ve tezkeresini heyecanla bekleriz. Askerlik hem vatani bir görev hem de içeride ve dışarıda ülkemize milletimize gelen bir tehdidi savurmak içindir. Böyle bir durum söz konusu olduğu zaman düşmanı öldürmek de var, düşmanın kurşununa hedef olmak da var.

Şayet asker kurşun alırsa gazi, ölürse şehit olur, bunun hem ührevi hem dünyevi değeri tüm değerlerin üstündedir.Bunun yanında elbette ki kolay bir durum değildir, ama bu ülke, bu millet o aileye borçludur, devletin vazifesi o aileye sahip çıkmaktır, o çocuğun ölmesinden meydana gelen boşluğu doldurmaya çalışmaktır. Manevi açıdan o derde deva olmak çok zor, ama maddeten devletin imkanları ayaklarının altına serilmelidir, çünkü bu acı 80  milyon insanının hayatına katkıdır.

İşte dün Konya Valiliği’nde böyle bir duygusal an yaşandı. Valilik binasını saran bu duygusal anlar dalga dalga bütün Konya’yı da sardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı  sahiplerine verildi. Konya Valisi Yakup Canbolat, Emniyet Müdürü Şükrü Yaman ve İl Jandarma Komutanı İsmet Cansaran’nın katılımı ile yapılan törende duygusal anlar yaşandı.

Şehit Polis Memuru Ramazan Akyürek’in ailesine, Gazilerimiz  Uzman Çavuş Bahattin Yaman ve İbrahim Özen’in kendisine verilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel mesajı  ile başladı. Şehit ve gazilerimizi unutmayacağımızı, onların milletin kalbinde yaşayacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlerimize Allah’tan rahmet ve gazilerimize de uzun ömür dileklerinde bulundu.

Devlet Ödünç Madalyası ve Beratı’nı  şehit yakını ve gazilerimize veren Vali Yakup Canbolat, yaptığı anlamlı konuşmada “şehitlerimizin kanı ve gazilerimizin kanı ve emeği sayesinde yaşadığımızı bilmek lazım” dedi. Ülkemizin Afrin’de yine bir yurt dışı operasyonu yaptığını da söyleyen Vali Canbolat, “Biz orada görev yapmakta olan Türk Silahlı Kuvvetlerine sonsuz başarılar diliyoruz.Allah onları hainlerin kurşunundan korusun ve zaferi nasip etsin inşallah.Memleketimizin hür, güvenlikli  ve bağımsız olması için onlar orada sınır nöbeti tutuyorlar,ülkeyi koruyorlar.Biz onlara her zaman duacıyız.Şehit ve gazilerimizin yetimleri her zaman bizim başımızın tacıdır.Onlara şükranlarımızı sunuyoruz. Millet olarak onları unutmayacağız” dedi.

Unutulmamalıdır ki, bu kutsal  toprakların her karışında şehitlerin kanı, gazilerin kahramanlıkları var. Bu topraklar kolay vatan  kılınmadı. Halen de  mücadele devam ediyor. Kıyamete kadar bu mücadele devam edecek. Büyük bir millet ve tarihimiz var. Bizim yazdığımız tarihi ve yazacağımız tarihi kimsenin kolay kolay değiştirmeye gücü yetmez. Yakın zamanda 15 Temmuz'u yaşadık. Bu milleti üzerinde gömleği ile topun, tüfeğin karşısına çıkaran ruh ile tarihteki ecdadımızın kararı aynıdır. Bu millet 15 Temmuz'da hainlere geçit vermediyse gelecekte yine ihtiyaç olduğunda aynı kararlığı gösterecektir. Şu anda Afrin’e düzenlenen “zeytin dalı” harekatı ile sınırlarımızdaki hain teröristler tek tek yok edilmektedir. Millet olarak bizim yapmamız gereken şey dualarımızda onları unutmamak ve  vatanı için şehadet şerbetini içen şehitlerin hatırası karşısında vefa ile hareket etmek, kutsal emanetleri olan yakınlarını başımızın üstünde taşımaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR