Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Umudumuz gençlerde

Umudumuz gençlerde

Yeni Anayasa ile birlikte bir çok yenilik de hayata geçmiş olacak. Bunların en önemlilerinden birisi de seçilme yaşının 18’e düşürülmesi ile Meclis’e gidecek milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkarılması.

 

Daha henüz eğitim programlarında, doğru dürüst ve milli bir eğitimi hayata geçirememişken, liseyi yeni bitirmiş 18 yaşındaki birisini Meclis’e gönderilmesi konusu oldukça manidar. İlkokul, ortaokul ve lisede neler öğretiyoruz ki, bu genç Meclis’e gittiğinde kanun hazırlama işini üstlensin.

 

İnsanın zihinsel gelişimini sağlayacak bir çok dersi kaldırdık. Bunların başında felsefe, mantık ve yurttaşlık bilgisi gelmektedir. Bütün bu dersleri almayan birileri nasıl olacakta Meclis’e girecek. Zaten diğer dersleri de LYS için ezberleyen gençler, üniversite sınavı bittiğinde her şeyi unutmaktadır.

 

Artık yapılacak ilk seçimlerde koca koca adamların oturduğu ceylan derisi koltuklarda gençleri görürseniz şaşırmayın. Meclis her seçim arefesinde yaş ortalamasını yavaş yavaş düşürecektir. Şimdi 50-55 yaş ortalaması bulunan mevlitse ilk yapılacak seçim sonrası on yaş gençleşmiş görürsek şaşırmayalım.

 

Türk gençliği her ne kadar sosyal ve felsefi dersleri okumasa da hayata her zaman hazır yetişmektedir. Bakarsınız gençler sorunlara daha yakın ve daha çarpıcı çözümler bulurlar ve daha güzel işlere imza atarlar.

 

Gençler, şimdikiler gibi oturdukları yerden çalışma yerine, yerinde çalışma ile daha başarılı olurlar. Çünkü onların kanı kaynamakta, ülke gerçeklerini bilmekte ve geleceği daha iyi analiz etmektedirler. Onların beyinleri taze hafızaları kuvvetlidir.

 

 

Hem zaten şimdiye kadar 50 yaş üstü bir ortalamaya sahip olan Meclis’ten şikayet etmiyor muyduk? Çalışmıyorlar, üretmiyorlar diye kendi aramızda konuşmuyor muyduk? Artık gençlerin önün açalım ve onlara bir fırsat tanıyalım.

 

18 Yaşına girmiş gençlerin hepsini politika yapmaya çağırıyorum. Kendilerine uygun bir parti bularak gelecek ilk seçime hazırlanmalarını tavsiye ediyorum. Gençlerin kendilerini her konuda hazır yetiştirmeleri ve bu görevi alacak kapasiteye erişebilmesi için onlara destek olalım. Dediğim gibi şimdiye kadar Meclis’te oturanlardan ne gördük, bir de gençleri deneyelim.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR