Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Turizm haftası

Turizm haftası

15-22 Nisan tarihleri arasında bütün yurtta kutlanmakta olan “Turizm Haftası”  çeşitli etkinliklerle şehrimizde de kutlanmaktadır. Turizm haftası ile birlikte artık turizm sezonu da açılmış bulunmaktadır.

Konya, tarihi, doğası, konumu ve turizm çeşitliliği bakımında önemli bir şehirdir. Turizm anlayışını  sadece  gezi, dinlenme ve eğlence, tatil anlayışından biraz daha çıkarmak veya yeni turizm arayışları ile turizmi daha etkili hale getirmeliyiz.

Turizmi klasik ekseninden çıkararak yeni alternatif turizmler ile desteklemek zorundayız. Bunların yanı sıra da turizm adına yapılan eğlenceleri, gösterileri ve sahne anlayışını yeniden gözden geçirmemiz gerekmektedir.

Bazı turistik tesislerde gördüğümüz son derecede basit ve bizi anlatmayan bir çok gösteri ve sahne şovlarının mutlaka denetlenmesi gerekmektedir. Bizleri ve bizlerin kültürünü anlatan gösterilere izin verilmeli, aslına uygun ve ehil ellerde yapılmayan gösteriler içinde tedbirler alınmalıdır.

Yılın her günü turizmin doya doya yaşandığı şehrimizde yetkililer bunlara özen göstermek zorundadır. Son yıllarda Konya Büyükşehir Belediyesi’nin büyük yatırımlarla hayata geçirmiş olduğu tarihi bedesten ve Mengüç Sokak ile Kılıçarslan Meydanındaki tarihi Konya evlerinin tanıtımına büyük özen göstermelidir.

Her hafta sonu Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sema programları otellere daha iyi anlatılmalı, bu sema programlarının haricinde sema programlarına izin verilmemelidir. Kültür turizminin büyük talep topladığı günümüzde Çatalhüyük ile Glistra’nın tanıtımı yapılarak Sille’ye ayrı bir önem verilmelidir diye düşünüyorum.

Turizm haftasında yapılan etkinliklerde ise artık bir değişim yapmak gerekmektedir. Sadece  iki üniversitenin turizm fakültesinin yaptığı etkinlikler  ile haftayı geçiştirmek zamanı geçmiştir. Vatandaşı bu hafta yapılan programlarda daha etkin hale getirmek, esnafı hafta ile ilgili olarak bilgilendirmek, çeşitli afiş ve dövizlerle turizmin önemini vurgulamak gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR