Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Trafik magandaları artıyor

Trafik magandaları artıyor

Yaz aylarının başlaması ile birlikte trafik magandaları da yollara çıkarak etraflarına tehlike saçmaya başladılar.Zaten dar olan yollarda tehlikeli bir şekilde zikzak çizen trafik magandaları hem kendilerinin hem de karşısındakilerin hayatını tehlikeye sokmaktadır.

Geçtiğimiz gün İstanbul çevre yolunda giderken önümdeki bir aracın yaptığı hareketi ibretle ve hayretle görmek beni bu yazı yazmaya zorladı. Kucağına küçük çocuğu alarak yolun solunu kendisine mekan tutan sorumsuz bir sürücü, üstüne üstlük bir de içtiği kolanın teneke kutusunu yola atarak büyük bir sorumsuzluk örneği sergiledi.

Böylesine duble bir sorumsuzluk ancak bizde görünür diye içimden geçirdim ve küfür etmemek için kendimi zor tuttum. Sorumsuz sürücünün bir kere kucağına çocuk alarak yola çıkması bir hatadır. İkincisi de içtiği kolanın teneke kutusunu yola atması ise bir başka hatadır.

Seyir halinde bir araçtan yola  atılan içecek kutusu havada uçuşurken, hızla gelen bir araç kaçmak istediği takdirde bir faciaya sebep olabilir. Veya, kutunun üzerinden geçen araç o kutuyu ezecek, ezilmiş halde havada uçan metal bir kutu hızla gelen aracın camından kurşun gibi girerse neler olabilir ? Düşünmek bile insanın tüylerini diken diken ediyor.

Aslında  böyle magandaların sorumsuz davranışı yüzünden, suçsuz insanların hayattan koparılması çok acı. Bu ve buna benzer trafik canavarlarının,  bir dilim ekmeğe muhtac kalacaklarını da bilsem, başka ailelerin hayattan koparılmasına sebebiyet vermeden, derhal trafikten çıkartılması, ehliyetine el koyulup bir daha bisiklet dahil kullandırılmaması gerekir diye düşünüyorum.

Aslında “banane” diye düşünmeyecek ve bu tür sorumsuzluk yapanları yetkililere bildireceğiz. Başkalarının hayatına kast eden böylesine trafik magandalarını trafiğe çıkarmamak gerekir. Sadece bunlar mı?

Gece yolculuğunda sıkca rastladığımız ve özellikle otobüs şoförlerinin yaptığı uzun far yakanlar, dikiz aynasına bakmadan ve sinyal vermeden dönmeye çalışanlar, yavaş gitmelerine rağmen sol şeriti zimmetine geçirenler, araçlarının camını açarak yüksek sesle müzik dinleyenler ve özellikle de cep telefonu ile konuşacağım diye aracının hakimiyetini kaybedenlere de trafiği yasaklamalı.

Trafik hatayı affetmez. Trafikte başkalarının hakkına saygı duymalı ve trafik ışık ve kurallarına uymalıyız. Uymayanları da şikayet edeceğiz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR