Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Teşekkürler Selçuklu Belediyesi

Teşekkürler Selçuklu Belediyesi

Önceki gün İstanbul’da dalga dalga Konya Rüzgarı esti. Mübarek Ramazan Ayında Gülhane Parkında Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılan “Selçuklular” sergisi tatlı bir hava estirdi.

Orta Asya geleneklerini Batı Asya ve Anadolu’nun köklü medeniyetleri ile harmanlayarak görkemli bir miras bırakan Selçuklu kültürünü her yönü ile sunmayı amaçlayan “Selçuklular” sergisi, yoğun bir kalabalık ile İstanbul’daki sanatseverlerin hizmetine sunuldu.

Yaklaşık 60 kişilik bir Konyalı  gurubuda bu açılışta yer aldı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılışta, kimler yok tu ki. Vali Muammer Erol, Milletvekilleri Uğur Kaleli, Ziya Altunyaldız, Leyla Şahin, Hacı Ahmet Özdemir, Abdullah Ağralı, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Ak Parti İl Başkanı Musa Arat, İlçe başkanları bürokratlar ve basın mensupları olarak bizler.

Her şeyin güzel ve ehil ellerden çıkmış bir organizasyon içerisinde yapılması bir tarafa, Selçukluların yaşantısının üç boyutlu ve barkovizyonla anlatımına doyum olmadı. Hele birde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sergiyi açması olayı adeta taçlandırdı.

Konya artık sınırlarını aşmaya, başarılarını dışarıya taşımaya başladı. Bu konuda öncülük eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve onun başarılı ve çalışkan ekip arkadaşlarına teşekkür ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR