Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Tercihlerde aile baskısı

Tercihlerde aile baskısı

Ülke olarak sıkıntılı ve bir o kadar da zor bir dönemden geçiyoruz. Halkımızın sağ duyusu ve devlete olan inancı doğrultusunda bütün bu zorlukları atlatacağız. Ülkemizi uydu yapmak isteyen içteki ve dıştaki düşmanlara fırsat vermeyecek ve bu hain fikirlere teslim olmayacağız. Halkımız 15 Temmuz tarihinden bu yana demokrasi nöbeti tutarak milli iradeye sahip çıkmaktadır.

 

Bütün bu zorluklara rağmen normal hayatta devam etmektedir. Her ne kadar vatandaşın zihni ve ruhu yorgun olsa da hayat devam ediyor. Günlük yaşantımızın anlık en önemli konularından biri de ÖSYS’de son viraja giren evlatlarımızın durumu.

 

Yaklaşık 2 milyon 225 bin öğrenci için hayati konu olan tercihler 3 Ağustos akşamına kadar devam etmektedir. Öğrenciler, yapacakları tercihlerle gelecekte ekmeklerini kazanacakları meslekleri belirlemiş olacaklar.

 

Bir çok okulda tercih merkezleri açılmış ve tercihler konusunda öğrencilere yardımlar yapılmaktadır. Ama şurası bir gerçek ki aile içerisinde yapılan meslek seçimleri öğrencileri kıskaca almaktadır. Tercih yapacak öğrencilerin evlerinde yoğun ve hummalı bir çalışma gözlenmektedir.

 

Öğrenciler tercihlerini yaparken öncelikle anne ve babalarının istediği okulu yazdıklarını görüyoruz maalesef. Özellikle popüler mesleğe doğru yapılan meyiller öğrencileri de sıkıntıda bırakmaktadır. Anne ve babalar çocuklarının bu mesleği yapıp yapmayacağını düşünmeleri gerekir önce.

 

İnsan sevdiği ve yapmak istediği meslekte başarılı olur ve ilerler. Ancak öğrencilere hayat boyu yapacakları mesleği seçerken ne öğretmenleri ne de velileri tarafından şu sorular sorulmuyor: Sen bu işi yaparken mutlu olabilecek misin? Bu işi yapmak için yeterli becerilere sahip misin?

 

Öğrenciler ailelerinin seçtiği okulda okusalar ve mezun olsalar bile başarıyı yakalayamıyorlar maalesef. O nedenle günümüzde hala mezun olduğu okulun dışında çalışan ve hayatını kazanmak isteyen çok kişi var. Öğrencilerin tercih yapacakları okula illaki ailelerinin de katkısı olacaktır. Ama bu katkı sadece bilgilendirme yönünde olmalıdır. Öğrenci kendi bilgi ve becerisinde başaracağı ve sevdiği okulu yazması esas olmalıdır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR