Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Temiz hava için çalışmalar

Temiz hava için çalışmalar

Çok uzun değil, bundan 4 veya 5 sene önce Konya’da hava kirliliğinden bahsediyorduk. Hava kirliliği nedeniyle yılın bu zamanlarında dışarıya çıkmaya korkuyor, özellikle çocuk ve ihtiyarlar adeta eve hapsoluyordu.

2014 yılına geldiğimiz zaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sayın Mehmet Yazıcıoğlu’ndan öğreniyoruz ki, bu yılın Ekim ve Kasım aylarında hava kirliliği yokmuş. Şehrimiz doğalgaz nedeniyle günden güne temiz havaya kavuşuyor.

Hava kirliliği özellikle kış aylarında önemli bir sağlık riski haline geliyor. Bitki örtüsünün az olduğu, trafiğin ve egzoz dumanının fazlalaştığı Konya’mızda  bu risk, daha da artabiliyor. Hatta insan sağlığını tehdit eder duruma geliyordu. Ama artık düşük kalorili kömür satışları yasaklandı. Konu ile ilgili olarak denetimler arttı.

Sadece düşük kalorili kömür satışlarına denetim gelmedi. Ayrıca eksozundan zararlı gaz çıkaran araçlarda denetim altına alındığını öğreniyoruz. Hatta bu konuda bir çok araca egzoz denetiminden dolayı ceza geldiğini de öğreniyoruz.

Temiz ve sağlıklı bir hava için Konya’da Hocacihan semtine kurulması düşünülen temiz hava merkezinin de tamamlanmak üzere olduğu, bu binanın tamamlanması halinde sadece Konya’ya değil, bölge illerine de anında kirli hava olduğunda uyarı geleceği öğrenildi.

Temiz bir hava solumamız için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Belediyeler ellerinden geleni yapıyorlar anlaşılan. Teşekkür ederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR