Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Torunlarımızın emanetini korumalıyız

Torunlarımızın emanetini korumalıyız

İnsan sosyal bir varlıktır. Bu nedenle de insanın toplumsal yaşantısı boyunca sayısız engeller ve problemler karşısına çıkabilir. İnsan da bunları aşmak adına çeşitli yollar dener. Elinden geldiğince ve gücünün yettiğince mücadele eder.

Aslında kamusal alanın bireyin üstüne kurduğu karşı güçlü olmamız gerekir. Birey, özellikle devletin gücünün karşısında kendisine bir yardımcı bulması gerektiğini görür. Bu yardımcı güç ise sivil toplum örgütleridir.

Konya’da bulunan bir çok sivil toplum örgütü insanların hayatını kolaylaştırmak ve yardımcı olmak adına çalışmalar yapmaktadır. Bunların en göze batanı da TMMOB Konya İl Koordinasyon Kuruludur. Akademisyen ağırlıklı bir örgütlenme olan bu örgüt, insanlarımız adına bazı mücadeleler vermektedir.

Dün Karatay ilçemizde bulunan Bahri Dağdaş Uluslar arası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazisine yapılacak olan şehir hastanesi konusunda bir girişim yaptılar. Verimli bir arazi üzerinde yapılması düşünülen hastane için başka alan bulunmasını ve buraya inşaatının yapılmaması için birlikte bir açıklama yaptılar.

“Tarım arazilerine inşaat yapılmasını hep beraber engelleyelim” sloganıyla yola çıkan bu birliktelik, çocuklarımızdan bize emanet topraklar için mücadele vermekteler. Bizde en azından birey olarak kendilerine destek olmalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR