Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Temayül yoklaması soruları belli oldu

Temayül yoklaması soruları belli oldu

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel yönetimler seçimi öncesinde Ak parti tarafından 18 Kasım Pazar günü yapılacak olan temayül yoklamasının soruları belli oldu. Yerel seçimlere halkın takdirini ve teveccühünü kazanan adaylarla girmediği hedefleyen Ak Parti’de, ilk defa online temayül yoklaması yapılacak.

AK Parti yerel seçim öncesi adaylarını belirlemek için yapılacak olan online temayül yoklamasında,  mevcut başkanların adaylık başvuru alınmadığı gibi diğer aday adaylarının girdiği temayüle de katılmıyor. Ancak belediye başkanlarının katılmadığı temayülde 'tüm sorular' başkanlarla ilgili.

Pazar günü yapılacak olan online temayül yoklamasında partili delegelerin belediye hizmetlerini yönünden nasıl bulduklarını, halkla ilişkiler yönünden nasıl bulduklarını,teşkilat ilişkileri yönünden nasıl buldukları, Ak Parti’nin ilke ve değerleri açısından nasıl bulduklarını ve belediye başkanının yeniden aday gösterilmesini istiyor musunuz gibi sorular sorulacak.

Bu beş sorunun ardından da  'kimi aday olarak görmek istersiniz' diye sorularla online temayül devam ediyor. Temayüle katılan teşkilat üyeleri, başkanlarla ilgili sorulan sorulara "İyi, orta ve zayıf şıklarını" işaretleyerek yanıt verecek ve aday adayı olan veya olmayan STK ve bürokratlardan aday olmasını düşündüğü iki kişinin adını işaretleyecek. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise katılımcılardan 3 isim önermeleri istenecek.

Temayül yoklamasında Konya  İl Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçe başkanları, mahalle başkanları, meclis üyeleri, gençlik kolları başkanları ve kadın kolları başkanlarından oluşan

yaklaşık 5 bin kişi oy kullanacak. Online Temayül’de mevcut ilçe belediye başkanlarına ilişkin olarak sorulan soruları yanıtlayacak olan  partili delegeler , tek tuşla görüşlerini iletecek ve temayül sonuçları anında Cumhurbaşkanının  önünde olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR