Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Teknik üniversite

Teknik üniversite

Son alınan karar ile Türkiye’nin dev üniversiteleri arasında olan Selçuk Üniversitesi’nden bir teknik üniversite oluşması bazı kesimlerce tartışmalara sebep oldu. Sadece Konya’da değil İstanbul’da da üniversitedeki akademisyenler ve öğrenciler, “üniversitemizi böldürmeyiz” diye sokaklara çıktılar.

Aslında çağımızda globalleşen dünyada çok hızlı veri üretiliyor ve bu veriler bilgiye dönüşüyor. Bu bilgileri en kısa zamanda algılamak ve bunları  gündelik hayata adapte etmek te oldukça önemlidir.

Yaşanan bu hızlı gelişmelere, dönüşümlere ve dünya ile entegre olmak konusunda gereğini yapmamız gerekmektedir. Bunun içinde bu gelişmeleri en kısa sürede hayata geçirecek olan üniversitelere ihtiyaç vardır.

Konya Selçuk Üniversitesi, bundan önce bünyesinden Necmettin Erbakan Üniversitesi’ni çıkarmasının ardından şimdi de Konya Teknik Üniversitesi’ni çıkarmış oldu. Yaşanan bu büyük gelişmeyi hepimiz alkışlarla karşılamalıyız. Gelişen Konya sanayi ve ticaret hayatına bir teknik üniversitenin kurulmasına  acil ihtiyacı vardı.

Konya’da üretken bir teknik üniversitenin mevcut olan sanayimizin gelişmesine, onların ar-gesine ve inovasyonuna büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Yıllardır çeşitli platformlarda dile getirilen teknik üniversitesi, aynı zamanda Konya’nın gelişmişliğine de çok olumlu katkılar sağlayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR