Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Cumartesi neşesi

Cumartesi neşesi

Sizden gelen yoğun istek sonucu cumartesi günlerinde haftanın yorgunluklarını atmak için çeşitli fıkraları yayınlamaya devam ediyorum. Mutlu bir hafta sonu dilerim.

Kahrolsun Amerika

Üç Amerikan askeri Iraklı bir amcanın bakkalına girerler alış veriş yaparken ‘kahrolsun Amerika’ diye ses duyarlar. Etrafa bakınırlar ve sesin bir papağandan geldiğini görürler.

Bunun üzerine Iraklı bakkal amcaya ‘bu papağanı buradan yok et yarın

geldiğimizde görürsek seni mahvederiz’ derler.

Askerler gittikten sonra bakkal amca kara kara düşünmeye başlar çünkü papağan kuşunu çok sevmektedir. Derken aklına cami imamının papağanı gelir.

Hemen imamın yanına koşar başından geçenleri anlatır ve ‘Hocam eğer sakıncası yoksa papağanları değişelim’ der Hoca kabul eder ve değişim gerçekleşir.

Ertesi gün işgalci Amerikan askerleri gelir, papağanı görürler ve kızarak :’Biz sana bunu yok edeceksin demedik mi? ‘. Amca bu papağan o değil dese de inandıramaz.

Sivri zekalı askerin biri ben şimdi anlarım bunun dünkü papağan olup olmadığını der ve papağanın tekrarlamasını umarak bağırır:

‘Kahrosun Amerika!!

Ses çıkmayınca bakkal amca dahil hep birlikte bağırmalarını söyler:

-Kahrolsun Amerika!

(ses yok)

-Kahrolsun Amerika!

(ses yok)

-Kahrolsun Amerika!

papağan dile gelir

-Amin evlatlarım…

“”””””””””””””””””””””””””””””””

Yahudi kanı

Zengin bir Arap kalp ameliyatı geçirecekmiş. Doktorlar, ameliyat öncesi bir tedbir olarak bir miktar kan depolamak istemişler. Ama bu Arap’ın kani çok nadir bir kan imiş. Bütün dünyayı arayıp taramışlar ve sonunda Kudüs’te yasayan bir Yahudi de bu kanın olduğu anlaşılmış.

Yahudi kan vermeye razı olmuş ve ameliyat da yapılmış. Ameliyattan sonra zengin Arap, kendisine kan veren Yahudi’ye teşekkürleri ile beraber müthiş bir otomobil ve bir milyon dolar para yollamış.

Bir kaç ay sonra Arap’ın bir kere daha ameliyat olması icap etmiş. Doktorlar yine Yahudi’yi aramışlar ve Yahudi’de tekrar kan vereceğini söylemiş.Arap yine ameliyat edilmiş.

Ancak bu defa kendisine kan veren Yahudi’ye bir teşekkür notu ile bir kutu Şam baklavası yollamış. Çok daha kıymetli hediyeler ve para bekleyen Yahudi bu ise çok bozulmuş.

Kan verdiği Arap zenginine bir telefon açıp neden bu kadar cimri davrandığını sormuş.

Arap kahkahalar atarak şu cevabi vermiş:

‘Ya habibi, gözümün nuru…

Artik damarlarımda Yahudi kanı dolaşıyor!’

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR