Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Kadınlara listede daha çok yer verilmeli

Kadınlara listede daha çok yer verilmeli

24 Haziran Pazar günü ülkemiz için çok önemli bir seçim yapılacak. Hem Cumhurbaşkanı ve hem de 5 yıl süreyle parlamentoda görev yapacak olan 600 milletvekilini seçeceğiz. Önümüzdeki yasama döneminde yüce Meclis’te daha çok kadın milletvekiline yer verilmesini arzu etmekteyiz.

Türk kadınları Mustafa Kemal Atatürk’ün gayretleri ile 5 Aralık 1934 tarihinde düzenlenen yasa ile  milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanınmasından sonra milletvekili olma şansına erişmiştir. Aslında Türk kadını hakkı olan çağdaş anlayışı teslim almışta diyebiliriz.

Aradan geçen onlarca yıldan sonra  bugüne baktığımızda nereden nereye geldiğimizi açıkca görmekteyiz. Ancak Türk kadınları adına bu durum hiçte iç açıcı değildir. Siyasi partiler listelerinde daha çok kadın milletvekili adaylarına yer vermelidir diye düşünüyorum.

Gerek Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde gerek milletvekilliği aday adayı olma süreçlerinde kadınların azmi, heyecanı, isteği, umutları bizlere Türk kadınının devleti yönetmekteki isteklerini açıkca göstermektedir. Cinsiyet ayrımı olmadan Türk kadının da erkelerden geri kalmadığını çeşitli platformlar ve güncel hayatta göstermiş olan Türk kadınları artık Meclis’te daha çok sıralarda oturmak istemektedir.

Cumhuriyetin en önemli kazanımlarından biri olan Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesi, cinsiyet ayrımcılığı yerine akla, zekaya ve bilime değer verilmesi sonucu Türk kadınları her türlü görevi başarıyla yerine getirecektir. Yaşanan seçim sürecinin bütün aday adaylarına hayırlı olmasını dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR