Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Tarih canlandı

Tarih canlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Filistin Liderini karşıladığı Aksaray’ın merdivenlerindeki 16 asker herkesin dikkatini çekti. Tarih boyunca kurulan 16 Türk Devletinin askerini simgeleyen bu askerler, bazı kesimlerin tepkisine neden oldu.

Görünen o ki, bazı kişiler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmaya çalıştığı bütün yeniliklere illa ki bir kulp takacaklar. Beğenmediklerini ve itibarımızı düşürdüğü söylenilen şey aslında bizim tarihi gelişimimiz.

Aslında yapılan şey bizim için çok olumlu ve güzel bir davranış. 16 Türk Devletini simgeleyen bu görüntüyü hemen her yabancı devlet başkanı geldiğinde sergilenmesini istiyorum.

Bu aslında bazılarının dediği gibi balo falan değil. Tarihi geçmişimizin ortaya çıkışıdır. İngiltere, Fransa ve İsveç gibi bir çok ülke kendi tarih değerlerini ortaya koyan gösteriler yapmaktadır. İngiltere’de eski at arabaları, Yunanistan’da etekli askerler, İsveç’te Vikingler yok mu?

Şimdiye kadar hiçbir Cumhurbaşkanının aklına gelmeyen şey Sayın Erdoğan’ın aklına gelmiş. İyi ki de gelmiş. Vatandaş olarak bizler sergilenen o tablodan büyük zevk aldık. Zevk almayanlarda o fotoğrafları görmemezlikten gelsinler.

Atalarımın savaş kıyafetlerini sergileyen pırıl pırıl 16 asker inanın göğsümüzü kabarttı. Biz buyuz işte.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR