Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Çiftçinin yüzü gülüyor

Çiftçinin yüzü gülüyor

En zor mesleklerden birisini yapmaktadır Çiftçi. İş sadece toprağı ekip biçmekle kalmıyor, daha sonra ilaçlanması, sürülmesi ve yağmurun yağması gerekmektedir. Bunu bazıları yağmurlama sistemi ile hayata geçirse de kar ve yağmur çiftçinin vazgeçilmezidir.

Koskoca bir yıl tarlaya ektiği buğday, arpa veya yulafın getireceği geliri bekleyen çiftçi, meteorolojik şartlar uygun olmadığı takdirde aç kalmaya mahkumdur. Geçtiğimiz yıl bunun kenarından döndük desek yeridir.

Ancak bu yıl, şimdiye kadar oluşan meteorolojik şartlar çiftçinin yüzünü güldürmektedir. Yağmur yağmış ve daha sonrada uzun süre tarlada kalacak şekilde kar yağmıştır. Tarlası bembeyaz karın altında kalan çiftçi, şimdiye kadarki durumdan oldukça mutludur. Yüzü gülmektedir.

Tarlasına yağan beyaz bereketten mutlu olan çitçi, önümüzdeki günler içerisinde yağacak bir karın kendilerini daha da mutlu edeceğini ifade etmektedir. Çiftçinin yüzünün gülmesi demek, milletin yüzünün de gülmesi demektir.

Özellikle Konya çiftçisinin hasad zamanı yüzünün gülmesi demek, ülkemizin buğday ihtiyacının karşılanması demek anlamına gelmektedir. Bu yıl Allah çiftçi kardeşlerimize yardım etmektedir. İnşallah meteorolojik şartlar çiftçinin gönlünce olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR