Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Suriyelileri de alın savaşa

Suriyelileri de alın savaşa

Suriye’de yaşanan iç savaşın ardından yaklaşık 3 milyona yakın Suriyeli ülkemize geldi. Zalimin zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan bu Suriyeliler, hükümetinde yardımı ile burada yaşamını sürdürmektedir.

 

Ancak Suriye’de zalimin ordularına karşı kahramanca mücadele eden  Bayır-Bucak Türkmenleri Şehitler Tümeni Komutanı Halit Şiraki, geçtiğimiz günlerde ülkemize yaptığı bir ziyarette 17-45 yaş arası Suriyeli erkeklerin Suriye’ye gelerek savaşa dahil olmalarını söyledi.

 

Bayır-Bucak Türkmenleri zalim Eed’in ordularına karşı büyük bir mücadele vermektedir. Türkmen dağının sesini duyurmak için Türkiye’de olduğunu söyleyen Şireki, “biz her zaman Türkmen dağı, Türkiye’diye” diyoruz diyerek savaşa devam edeceklerini söyledi.

 

Gerçekten de ülkemizde bulunan Suriyelilerin eli silah tutanların ülkelerinin kurtuluş mücadelesinde değil de burada olmalarını insan hayretle karşılıyor. Türkiye’nin huzur ikliminde rahatca hareket eden ve bir çok menfaatten faydalanan bu kişiler, nedense hiç de rahatsızlık duymuyorlar.

 

Ülkemiz, zalimin zulmü altındaki kadınları, çocukları ve yaşlıları koruma altına alarak çok büyük bir merhamet örneği göstermiştir. Ancak eli silah tutan 17-45 yaş arası Suriyelilerin artık ülkelerinin bağımsızlığı için mücadele etmeleri gerekmez mi?

 

Burada bir çok sosyal patlamalar yaşanmasına sebep olanlar, sokaklarda elleri arkasında gezenler, yaşananlardan rahatsız olmuyor mu? 17 yaşında evlenmesini bilen gençler, neden ellerine silah alıp Suriye’nin kurtuluşu için ülkelerine koşmuyorlar?

 

Ülkesi bağımsızlık mücadelesi verirken, komşuları veya akrabaları kaldıkları topraklarda Suriye’nin kurtuluşu için mücadele ederken, eli silah tutabilen Suriyeli gençlerin elleri arkasında ülkemizde dolaşmalarına bende bir anlam veremiyorum.

 

 

Ülkemize gelen Suriyeli gençlerin bu davranışlarına anlam vermek mümkün mü? Müslüman olan bir kişiye cihat etmek ve vatanı uğruna şehit olmak yakışmaz mı? Konya’daki Suriyelilerin yaşamına bakıldığında savaş bittiğinde bile pek ülkelerine gidecek gibi görünmüyorlar. Hem işgal altındaki ülkelerine sahip çıkamayanlar  Türkiye’ye ne gibi faydaları olur?

 

Türkmen komutan Halit Şiraki’nin açıklamalarına canı yürekten katılıyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR