Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Su sayaçlarına ve bacalara dikkat!

Su sayaçlarına ve bacalara dikkat!

Son günlerde etkili olan soğuk hava nedeniyle insanların mağdur olmaması ve can ve mal güvenliği açısından su sayaçları ve bacalara özel olarak itina göstermelidir. Hemen her yıl bir çok can ve mal kaybına sebep olan su sayaçlarının donması ve kapalı bacalar konusunda vatandaşlar özen göstermelidir.

Yaşadığımız kış mevsimi nedeniyle soğuk havalarda su sayaçları donarak çeşitli aksaklıklara sebep olmaktadır. Donmaktan  dolayı hasar gören su saatleri de bütçemize ve mallarımıza hasar vermektedir.

Donan su saatlerine ateşle veya sıcak suyla açmaya çalışmanın büyük bir hata olacağını söyleyen yetkililer, Su sayaçlarının bulunduğu yerin hava cereyanına karşı korunması amacıyla açık bölümlerin kapatılmasını, kırık camların yenilenmesi gerektiği belirtildi.

Su sayaçları  ve açıkta kalan su boruları  izocam, cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalıdır. Sayaç yeri temiz, aydınlık, rüzgâr almayacak şekilde düzenlenmelidir. Su sayaçlarının donması halinde ise patlayan sayaçtan akan sudan dolayı diğer sayaçların donmasına engel olabilmek için vananın kapatılarak suyun kesilmesi gerekir

Kışı günlerinde almamız gereken bir diğer acil tedbir ise bacaların temiz olmasıdır. Özellikle odun ve kömür yakarak ısınmaya çalışan vatandaşların soba bacalarını temizletmeleri çok önemlidir.

Alınacak küçük birkaç tedbir ile hem can güvenliğimiz, hem de mal güvenliğimizi sağlamış olacağız. Umarım bu tedbirleri almak o kadar zor olmasa gerek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR