Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Sert söylemlerden kaçınılmalı

Sert söylemlerden kaçınılmalı

İktidar Partisi Ak Parti, 6 Mart tarihinden itibaren meydanlara inecek. Yepyeni bir sloganla meydanlara inecek olan iktidar partisi “Yeni Türkiye için evet” sloganı ile halkı yeni Anayasaya evet demeye çağıracak.

 

Ana muhalefet partisi de “hayır” bayrağını asarak, meydanlarda halkı hayır demeye çağıracak. Hayır diyecek olanların arasında siyasi partilerinin dışında FETÖ terör örgütü, PKK’lılar ve DKKP-C’lerde bulunmakta. Ayrıca amaçları memleketi yıkmak olan ve bu amaçla faaliyet yürüten bölücü örgüt ve onun siyasi uzantısı da hayırcıların arasında yer almaktadır.

 

Türkiye’nin gelişip serpilmesini istemeyen dış emperyalist güçler de “hayır” diyenlerin arkasında olacak ve onları desteklemek adına ne gelirse yapacaklar. Hayır diyeceklerin arasında dağdaki çobanla kendisinin oyunu bir tutmayan sözde aydın ve sanatcı topluluğu da bulunmaktadır.

 

İktidar partisi  Ak Parti ve MHP referandum süreci boyunca söylemlerini çok dikkatli seçmelidirler. Zira ana muhalefet ve MHP. küskünlerini tamamen karşıya alıp “hayır” tarafına itecek beyanlardan mutlaka kaçınmalıdırlar. Yapılacak söylemler yapıcı ve birleştirici olmalıdır.

 

Aslında referandum süresince siyasi partiler meydanlara indikçe Ana muhalefet partisinin yönetimi her ne kadar oyunun rengini belli etmişse de tabanındaki seçmenler daha mantıklı bir tavırla anayasa değişikliğini benimseyebilir. Bunun için ifrata varan söylemlerden, sertlikten kaçınarak iktidar partisi ve yanlılarının daha yapıcı ve bütünleştirici davranmaları şarttır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR