Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Şehit Beyazıt Çeken adını yaşatalım

Şehit Beyazıt Çeken adını yaşatalım

Ülkemizin varlığı, birliği ve dirliği üzerine hesap yapanların maşa olarak kullandığı terör örgütlerinin fırsat bulduklarında güvenlik kuvvetlerimize, özellikle de emniyet mensuplarımıza haince ve kalleşçe saldırıda bulundukları günleri yaşıyoruz. Hemşerimiz Emniyet Müdürü Beyazıt Çeken’de böyle bir  hain saldırı sonucu şehit olmuştur. Bu ülke ve onun geleceği için canını siper etmekten çekinmeyen diğer bütün şehitlerimiz gibi, Beyazıt Çeken’in de adının bir caddeye veya parka verilmesinin çok iyi olacağını  düşünüyorum.

Terörden çok çekmiş bir millet olarak, acının ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Ancak yine de atalarımızın dediği gibi “ateş düştüğü yeri yakıyor”. Şehit Emniyet Müdürümüz Beyazıt Çeken’in ailesinin yaşadığı acıyı ve ızdırabı kimse bilemez.

Evlerinin direği yıkılmış, çocukları babasız kalmıştır. Çocuklar bundan böyle “baba” kelimesini duyduklarında içleri acıyacak, yürekleri sızlayacaktır. Hain ve kalleş elinden çıkmış kahpe mermi babasını alıp gitmiştir çünkü. Bir daha sarılamayacak, babası başını okşayamayacaktır.

Babasının yaptığı kahramanlığı herkese anlatacaktır. Ancak babasının korumak için canını siper ettiği bu vatanın evlatları da hiç olmazsa bu şehide olan vefa borcunu ödemesi gerekmez mİ? Şehit Emniyet Müdürü Beyazıt Çeken adını bir caddeye, bir parka veya bir binaya veremez mi?

Böyle bir davranışta bulunmak Çeken ailesinin acısının bir nebze olsun azalmasına, hatırlanmak ve vefa gibi duyguların  acıları azaltmaya yettiğini göstermek adına önemlidir. Konya Büyükşehir Belediyesi meclisinin bu kararı alacağına inanıyorum. Konya Büyükşehir Belediyesi yüzlerce şehidin adını yaşatıyor zaten. Şehit Emniyet Müdürü Beyazıt Çeken adını da bir projesine vereceğine inanıyorum. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek bunu da başaracaktır inanıyorum ve bekliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR