Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Liste savaşları başladı

Liste savaşları başladı

Erken seçim  kapısının aralandığı bu günlerde, siyasi kulislerce liste sıralaması ile ilgili senaryolarda gündeme gelmeye başladı. İddia edildiğine göre Ak Parti Genel Başkanı Ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yapılacak bir erken seçimde Konya yerine İstanbul’dan aday olabileceği konuşuluyor.

 

12 Eylül’de yapılacak olan Ak Parti Genel Kurulu’nun ardından hızlanacak olan erken seçim çalışmalarında büyük sürprizlerin olabileceği de siyasi kulislerde konuşulan bir diğer konu. Buna göre Ahmet Davutoğlu’ndan boşalacak olan Konya birinci sırasına, yaptığı başarılı çalışmalar ile sadece Karaman ve Antalya’nın değil Konya’nın da gönlünü kazanan Lütfi Elvan’ın geleceği konuşuluyor.

 

Yapılacak bir erken seçimde ayrıca üç dönem kuralına takılan yaklaşık 26  adet  eski milletvekilinin de listelere girmesi bekleniyor. Bildiğiniz gibi Ak Parti’nin kuruluşundan bu yana hizmet veren partinin ağır topları, üç dönem kuralına takılarak Meclis dışı kalmışlardı.

7 Haziran seçimlerinde bazı kesimlerce Konya aday listesi konusunda sıkıntılar dile getirilmesi sonucunda, yapılacak bir erken seçimde aynı hataya düşmemek adına sıkı bir çalışma yapılacağı ve toplumun her kesimini kucaklayacak bir liste için çalışılacağı da sızan bilgiler arasında.

Ak Parti Konya listesinden 7 Haziran seçimleri sonucu Meclis’e giren Başbakan Ahmet Davutoğlu hariç  on milletvekilinden hangilerinin sıralamaya gireceği, hangilerinin liste dışı kalacağı da büyük merak uyandırmaktadır. Bilindiği gibi Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dr. Mustafa Baloğlu dışındaki dokuz milletvekilinin tamamı da ilk defa 7 Haziran’da milletvekili olmuştu

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR