Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Seçmen son günü bekliyor

Seçmen son günü bekliyor

7 Haziran seçimleri yaklaştıkça siyasi atmosfer  partilerce olanca hızıyla yanarken, vatandaş cephesinde bir sakinlik hakim. Artık seçmen eski seçmen değil. Boş laflara karnı tok. Seçim meydanlarında söylenenlere inanmıyor. Aldatılmaktan, bir süre kullanıldıktan sonra paspas gibi kapı önüne konmaktan rahatsız.

O nedenle 7 Haziran’da yapılacak seçim çok önemli. Liderlerin boş söylemleri ve uçuk vaatleri önceki seçimlerde olduğu gibi prim yapmayacak. Vatandaş ekonomiye paralel olarak yapılan vaatleri dikkat edecek. O nedenle siyasi partilerin mitinglerine özel ilgi gösteriyor.
 
Seçimin kaderini oylarıyla değiştirecek seçmen, Anayasa değişikliği konusunda liderlerin ne kadar samimi olup olmadığını görmek ve duymak istiyor. Seçim kanunu, baraj konularındaki düşüncelerini, çözüm süreci dahil partilerin ve liderlerin toplumun her kesimini doğrudan ilgilendiren konularda ki görüşlerini ve somut projelerini bilmek istiyor.
 
7 Haziran da yapılacak seçimde seçmen kendisine güven vermeyen liderlerin partilerine oy vermeyecek. “Oyum boşa gitmesin” diyerek bir partiye yüklenmeyecek. Akla, mantığa ve ekonomiye uygun projeler ile halkın oylarına talip olan partiye oyunu verecek. Bunun içinde son güne kadar sabırla bekleyecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR