Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Sabırsız gençlik

Sabırsız gençlik

Günümüz gençliği hem çok sabırsız ve hem de bazı makamlara çok hızlı yükselmek isteyen bir nesil.Gençlerimiz sabırlı olmadığı için kıza zamanda çok şey sahibi olmak istiyorlar. Çabuk zengin olmak ve makamlara yükselmek istiyorlar.

 

 Fazla meşakkat çekmeden çok şeye sahip olmak isteyen bir gençlik var. Bu bir büyük problemdir. Türkiye'de şu an burjuva Müslüman diye tabir ettiğimiz bir hayatı görüyorum. Fazla saltanatlı yaşayan, çok harcayan, israfı olan bir Müslüman burjuva kesimi ve gençliği gözlemliyorum.

 

 

Bu sıkıntılı bir meseledir. İdeal dediğimizde genel ortalamaya baktığımızda böyle bir değerlendirmeyi yapmak mümkün. Artık ülkemiz gençleri de Avrupalı hemcinsleri gibi doyumsuzluğa ermeye başladı. Her zaman için daha fazlasının peşine düştü.

 

Millet olarak buna bir çare bulmalıyız. Gençliğe mütevaziliğin, iktisadın, ilimde yoğunlaşmanın, çalışmanın ve benzeri faziletlerin değerini hatırlatmalıyız. Hatırlatmalıyız diyorum çünkü saf çocuk fıtratları bu değerleri biliyordu, gençliğin sarhoşluğu bunu perdeledi, örttü.

 

Gelişen teknoloji ile birlikte her şeyin son modelini arzulayan bir gençlik, ileride büyük sorunlar yaratabilir. Özellikle basın yayın kuruluşlarının yaptığı diziler, reklamlar ve haberler sonucu gençler israfın ve tutumsuzluğun önü açılmış oluyor.

 

Henüz ilkokul çağındaki çocukların elde ettiği kazanımlar ve elektronik aygıtlar bunun ne kadar acı bir noktaya geldiğinin bir kanıtıdır. Daha sekiz yaşındaki çocukların ellerindeki akıllı telefonlar her istedikleri sayfalara girebilmenin özgürlüğünü yaşıyorlar. Bu konuda ailelere büyük görev düşüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR