Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Referanduma 11 gün kaldı

Referanduma 11 gün kaldı

16 Nisan’da yapılacak olan tarihi referanduma artık adım adım yaklaşıyoruz. Referandum tarihi yaklaştıkca referandumunda stresi artıyor. Evet ve hayır cephesinde de sinirler gerilmeye ve stres son safhaya çıkıyor.

 

Evet ve hayır cephesinde bulunanlar şimdi bütün enerjilerini kırsal kesime ve kararsızlar üzerine yoğunlaştırmış durumda. Mahalle ya da eski tabirle köylere akın eden evet ve hayır cephesinde bulunanlar, buralarda kendilerini anlatmaya çalışıyor.

 

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan’ın sahaya inmesi ile birlikte karasızların oylarında epey bir azalma olduysa da, yine de önemli bir oranda kararsızlar bulunduğu anketlerde belli oluyor.

 

Referandum olayı bir yerel ve genel seçim olmadığı için vatandaşı fazla ilgilendiren vaatler yok. Durum böyle olunca da şehirlerdeki vatandaşların referanduma ilgisi oldukca kısır. Vatandaş herkesi dinliyor, dinledikçe de kararı netleşiyor.

 

Evet cephesinin hayır cephesine karşı açık hava mitinglerinde büyük bir üstünlüğü bulunmakta. Vatandaş ta bu durumu anlatacak bir şeyler yok diye algılıyor ve evet’e doğru bir kayma yapıyor.

 

Özellikle son zamanlarda hayır cephesinde bulunan ana muhalefet partisinin vatandaşı galeyana sevk eden beyanatları, evetcilerin ekmeğine yağ sürmektedir.Avrupa’nın tutumu ve talihsiz beyanatlar sonucu kararsızlar nereye oy verecekleri konusunda kararını veriyor.

 

Son zamanlarda yaşananlardan vardığım sonuca göre, evet ve hayır cephesinin müthiş ve soluk soluğa bir yarış içinde olduğudur. Yukarıda da belirttiğim gibi Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sahaya indiğinden bu yana evet cephesi günden güne artarak devam ediyor.

 

 Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın  televizyon konuşmalarıda evet oylarının tırmanmakta olduğunu belirtiyor. Hayır cephesinde ise CHP’nin talihsiz beyanatlar ise hayır oylarının düşmesine sebep olmaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR