Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Okul müdürleri iş yapamamaktan şikayetçi

Okul müdürleri iş yapamamaktan şikayetçi

Son zamanlarda okul müdürlerinin en çok mesai yaptıkları konuların başında, yapılan şikayetleri cevaplandırmak gelmektedir. İçinde bulunduğumuz olağanüstü hal çerçevesinde artık herkes birbirini şikayet eder duruma gelmiş.

 

Özellikle öğrenci velileri okulları şikayet etmek konusunda başı çekiyorlar. Hain FETÖ’cüleri koruduklarından tutunda, okulda alınan paralara kadar akıllara gelecek her türlü konularda okul idarelerini suçlayan veliler, okullardaki eğitim ve öğretimi de büyük çıkmaz içine sokmaktadır.

 

Çocuğunun okulunda kendisinin hoşuna gitmeyen ya da kendisine maddi konuda dokunacak konularda Bakanlığa, medyaya, Milli Eğitim Müdürlüklerine telefon açıyor, bu da yetmeyince yazılı başvuruda bulunuyor. Eli güçlü olan, haklı olduğuna inanan resmi şikayetini yapıyor. Ama kendisine ya da çocuğuna bir şey olacağı endişesini yaşayan da bol bol dedikodu yapıyor, ispiyonluyor.

 

 Veliler başkalarının kendi yerine hakkını aramasını bekliyor. Bir bakıyorsunuz telefonda bir öğretmen meslektaşını terör örgütüne yardımla suçluyor. Adını asla söylemiyor, söylese de uyduruyor bir isim. Elinde belge var mı, bilgi var mı? Yok. “Aman ismimi yazmayın. Ama eminim” diyor.

 

Öğretmen işini kaybedeceği korkusuyla, veli de çocuğuna bir şey olacağı veya okul idaresi tarafından “çocuğuna takılacağı” endişesiyle saklıyor kendini. Yardımcı ders kitapları için öğretmen para istemiş  diye basıyor şikayeti. Kısık sesle söyleniyor da söyleniyor. Bunun mecburi olmadığını bile bile şikayet ediyor. O zaman sende alma diye kimse söylemiyor ama şikayeti yine de işleme konuluyor. Nasıl olsa okul müdürleri bu konuyu çözer. Ama okul müdürlerine de yazık değil mi? Okulumu idare edecek, eğitime öğretmenlerle birlikte yön verecek ya da şikayet dilekçelerine mi cevap yetiştirecek?

 

Okul idareleri de kendilerine Milli Eğitim Müdürlükleri ya da BİMER aracılığıyla gelen sorulara cevap vermek için çabalayıp duruyor. Çünkü okul müdürü de biliyor ki, bu sorulara cevap vermezse bu sefer de veliler tarafından hain FETÖ’cü diye şikayet edilecekler. Bu nedenle özellikle okullarla ilgili şikayetlerde isim, bilgi ve belge konusuna azami dikkat gösterilmesi gerekir diye düşünüyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR