Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Nesil bozulması

Nesil bozulması

Nesil bozulması

İlerleyen teknoloji ve teknik gelişim insanları daha mutlu edeceğine aslında daha da mutsuz etmeye başlamıştır. Globalleşen dünyada herkesi bir benlik kapsamış, kimse kendinden başkasını düşünmez bir hale gelmiştir.

Her yeni gelen günün eski günü arattığı günümüzde insanlarda vicdan ve merhamet duygularından eser kalmamıştır. “Nesil bozulması” adını vererek  işi geçiştirmemiz mümkün değildir.

Aslında bu nesil bozulması klasiği, gençken neler yaptığını unutanların gençlere yaptıkları en büyük haksızlıktır. Söz konusu bozulma olduğu zaman orta yaşlılarda bozulma gençlerden daha çok olmaktadır.

Vicdan ve merhamet yoksunu kişilerin gazetelerde okuduğumuz çirkin eylemlerine baktığımız zaman bunları yapanların çok büyük çoğunluğunun orta yaş gurubuna dahil kişişer olduğunu görmekteyiz maalesef.

Yalan söyleyenler, talan yapanlar, haram yiyenler ve yolsuzluk yapanlar ile toplumu yaralayan eylemlerde bulunan kişilerin orta yaşlı kişiler olduğunu görmekteyiz.Bunların hiçbirini gençler yapmamaktadır ve bu olaylar  gençlerin günahı değil.

Aslında gençlere milli ve manevi değerlerimizi vermeyen ve onları vicdan ve merhamet duyguları ile donatmayanlar da orta yaşlılardır. Aileden ve okuldan bu konuda eğitim alamayanlar ileride büyük travmalara sebep olmaktadır.

Son günlerde gazetelerde çıkan haberleri gördükten sonraiİnsanlar bu ülkede yaşan hiçbir şeye şaşırmıyor artık. “Bu kadarı da olmaz!” diyebileceğimiz şey kalmadı artık. Çünkü bu memlekette en akla uymayan, en ahlaka uymayan şeyler oluyor ve bunlar bizi şaşırtmıyor.

Ülkemizin vicdan ve merhamete sahip vatandaşlara ihtiyacı var. Önce aileden başlamak üzere, okullarda, iş hayatında ve sosyal hayatta vicdan ve merhamete sahip kişilerin çok olması gerekir. İşte o zaman gerçek anlamda ilerlemiş ve yüce ideallere sahip vatandaşlar oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR