Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Nerede hareket, orada bereket

Nerede hareket, orada bereket

Nerede hareket, orada bereket

Yeni bir yılın ilk günlerini yaşadığımız bu günlerde ilk aklımıza gelen şeylerden birisi yeni bir seçim olur mu? Aslında seçimsiz geçen yılların tadı tuzu olmuyor gibi geliyor bana. Hele bir de yeni siyasi oluşumların olmasının ardından insan ister istemez  2020 yılında baskın bir erken seçim olur mu diye düşünmeden edemiyor.

Bundan önce kısa aralıklarla ve aynı siyasi aktörlerle seçim yapmak adeta alışkanlık haline geldi. Seçim dönemlerindeki heyecanın yanı sıra ortadan kaybolmuş siyasi aktörleri de meydanlarda görmek bizi çok heyecanlandırıyor.

Seçim dönemlerinde,  eskimiş simalarla dahi olsa suni bir heyecan yayılıyor insanlara ve seçimden sonraki ay, yaptığımız seçimlerin hiçbir derde deva olmadığını anlayınca yine dönüyoruz durağan ve her dakikası sinir harbi ile geçen hayatımıza…

Gerek iktidara ve gerekse muhalefete oy verenler aynı ruh durumları içerisinde bulunuyor.

İktidar iyi bir hareket yaptığı zaman partisini sahiplenenler, hoşa gitmeyecek bir hareket yapılması halinde ise "ben oy vermedim ki" diyerek için içinden sıyrılmaya çalışmaktadır.

Vatandaş ülke kalkınır da iş bulurum güdüsü ile oy veriyor, oy verdiği parti iktidar oluyor ama o kardeşim yine iş bulamıyor ama bir sonraki seçimde yine gidip aynı partiye veriyor oy’unu, yine iş bulamıyor ve bir sonraki seçimde yine aynı partiye aynı lidere hemde seve seve oy veriyor.

Belki yarın veya daha sonra iş bulurum düşüncesi içerisinde oy verenler vatandaşlar, üretimin artması ve istihdamın da çoğalması için oy verdikten sonra dualar etmektedir. Üretim yapacak olan kesimde  belki üreticiyi koruyan,üretimi destekleyen kanunlar yapılır da ürünüm para eder düşüncesini taşır sandığa giderken.

Seçim dönemleri umutların arttığı, beklentilerin çoğaldığı güzel zamanlar bence. K,misi iş, kimisi mevki ve kimisi de makam sevdası uğruna büyük emekler harcamakta, siyasi arenalar renklenmektedir. Seçim dönemlerinde vatandaşların istekleri birinci sırayı almakta, vatandaşın söyledikleri baş tacı edilmektedir.

Ekonominin sıkışıklığının konuşulduğu bu günlerde bir seçim olsa fena mı olur? Seçim ekonomisi paralelinde bir çok iş kolu para kazanmaya, kenarda köşedeki siyasiler lacivertleri giyip meydanlara çıkmaya, gençler iş umudu ile yoğun bir siyasi çalışmaya, partilerde gönüllerinden geçen kişileri milletvekili yapmaya başlarlar. Ortalık hareketlenir. Ne demişler? "Nerede hareket, orada bereket".

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR