Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Nice yıllara diyorum!

Nice yıllara diyorum!

Nice yıllara diyorum!

Bir yılı daha eskittik ve geride bıraktık. Yeni bir yıl yeni umutlar ve beklentilerle karşılanıyor. Eskinin getirdikleri ve götürdükleri var şüphesiz. Temennimiz yeninin getireceklerinin götüreceklerinden fazla olması. Ve bu döngü böyle devam edecek.

Aslında bir yıl daha yaşlanıyoruz, bu gerçek. Yine de 2020 , kendine özgü bir gücü olmasa da, bize umutla geliyor…Belki bir şeyleri geride bırakacağımız bir dönüm noktasındayız.

Yani hiç bir şey yoksa da umut var. Önleyemediğimiz suçtaki artışlar ve trafik yüzünden sokağa çıkmaktan. Hastalanıp, hastaneye gitmekten. Her gün başka bir değerimize dokunulmasından endişe etmeyeceğimiz günler için umudumuz olacak mı..?

Kazandığını borca yatıran, her gün daha da içine giden insanlar, kendilerini düşünen birileri olduğunu görebilecekler mi? Kısaca, kaderimize hükmetmeyi seçebilecek miyiz? Neden olmasın.? Hepsi elimizde değil mi..? Ya “böyle iyiyiz” deyip devam edeceğiz, ya da hayalleri gerçekleştirmek için cesaret göstereceğiz.

Hepimiz aynı şeylerden şikayet ederken, ortak akılla hareket etme bilincine varamayacak mıyız?  Hala daha kişisisel çıkarlar peşinde mi olacağız? Hala daha saçma sapan geçmişe dönük saplantılar mı belirleyecek geleceğimiz?

Dünya dönüyor, zaman akıp giderken, yıllar, yüzyıllar geçiyor. Dünya evrenle birlikte yörüngesinde dönüyor. Ya biz insanlar? Her arkada bıraktığımız yılın muhasebesini yaparken yeni yıla umutlarla, beklentilerimizle giriyoruz.

Umutlar, umutsuzluklar, mutluluklar, kederler, monotonluklar, heyecanlar, sevinçler, trajediler… Hepsi biz insanlar için. Giden yılda da vardılar, gelen yılda da olacaklar. İyimser olmak ister insan. Kötü şeyler düşünmemek hayata umut penceresinden bakmak ister. Güzellikler ve iyiliklerle yaşlanmak hepimizin arzusu…

Bu yeni yılla beraber, yaşımıza bir çentik daha attığımızı, ama o nispette tecrübelerimizi katmerleştirdiğimizi düşünerek, kollarımızı herkese kocaman açalım…Biz basın mensuplarına gelince. Her zamanki gibi zaman mevhumu gözetmeksizin çalışacağız.

Sizleri yılbaşında ve yeni yılda da habersiz bırakmamak, ülkede olan biteni en doğru şekilde aktarabilmek, güzelliklerle evinize girebilmek için elimizden geleni yapacağız.

Ve belki fırsat bulup biraz da eğleniriz. Kim bilir?!. 2020  gönlünüzce olsun. Nice yıllara diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR