Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Neden Robin Hood diyoruz?

Neden Robin Hood diyoruz?

Neden Robin Hood diyoruz?

Özellikle son yıllarda İstanbul'da başlayarak Türkiye'de birçok gecekondu mahallesine giderek veresiye defterlerin satın alması başta olmak üzere yoksul insanlara birçok yardımda bulunan  kişilere nedense hep Robin Hood  ismi verildi.

İngiltere'de ormanda yaşayan bir masal kahramanının adını verildiği bu güzel davranış örnekleri, ister istemez pek çoğumuzun da içini acıtmaktadır. Sanki İslam dinini yaşayan kişiler arasında bu gibi hayırsever kimseler yokmuş gibi yabancı bir ad verilmesi hiçte hoş değildir.

Kendisini gizli tutması, yardım yaptığı kişiyi tanımaması, yardım için kişi ve cins ayrımı yapmaması çok güzel davranışlar olan bu hayırseverin yaptıkları mutlaka hali vakti yerinde olan herkese örnek olacaktır.

Yapılan yardımların örnek alınması,  borç defterlerindeki hesaplarını kapattığı bakkallarla, borçlarını ödediği ailelerin kendisini gerçek ismiyle tanımadığı, sokaklardaki çocukları dahi sevindirmekten geri kalmayan bu hayırsever insanlarımız, mutlaka yaptıkları yardımların karşılığını hem bu dünyada ve hem de öteki dünyada mutlaka alacaklardır.

Hepimiz için rol model olacak olan bu hayırsever kişilikler, yaptıkları yardım miktarını ve yardım çeşitliliğini saklamaktadır. Ülkemizde bir kaç tane değil yüzlerce hayırsever bu şekilde yardımlarını yerine getirmektedir. Son olarak büyük bir deprem felaketi geçiren Elazığ halkına ve daha sonrada Diyarbakır halkına yapılan yardımlar bunun en güzel göstergesidir.

Gerek ulusal ve gerekse yerel basın olarak böylesine güzel, anlamlı ve takdir edilecek hareketleri yapan hayırsever kişilere Robin Hood diyerek yabancı birisine benzetmek yerine onlara illa bir isim vereceksek Müslüman hayırseverlerin isimleri olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR