Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Ne olacak emeklinin hali?

Ne olacak emeklinin hali?

Günlerdir emeklilere promosyon girişimiyle ilgili olarak gazetelerde çeşitli açıklamalar yapılıyor. 300 lira ile 500 lira arasında verilmesi düşünülen promosyonla ilgili olarak kamu ve özel bankalarla bakanlık arasında görüşmeler sürüyor.

 

Söz konusu promosyon emekliler için olunca bankaların sesleri fazla çıkmıyor. Çünkü emeklinin ay başını dört gözle beklediğini, maaşının tamamını çektiğini biliyorlar. Artık emeklilere aldıkları maaş yetmiyor.

 

Her ay ATM önlerinde kuyruklara girerek paralarını çeken emekliler Türkiye’nin moraran gerçek yüzleridir. Zar zor çeşitli baskılara rağmen emekliliği hak eden, daha sonrada hayatla mücadele eden emekliler, ikinci bahar yerine ikinci kışlarını yaşamaktadır.

 

Bugün, ancak bir hafta yetecek kadar emekli maaşı alan emekliler, Türkiye’nin acı bir gerçeğidir. Birileri havada, karada ve denizde köşe dönerken, geçim sıkıntısını iliğine kadar yaşayan emekçileridir.

 

Her aylarını sıkıntı içerisinde geçiren, TOKİ’nin emekli evleri için saatlerce sıra bekleyen, kiradan kurtulmak için çaba sarf eden emekliler, piyasadaki fiyat artışlarına da yenik düşmektedir.

 

Yıllarca devlete verdikleri emeğin karşılığını alamayan emekliler, ya ikinci bir işte çalışmakta ya da evden dışarı çıkmayarak masrafları en aza düşürmeye çalışmaktadır. Ülkemizde çalışmak zor, emekli olmak ondan daha zordur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR