Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

24 yıllık kara leke

24 yıllık kara leke

26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 613 Azerbaycan Türkü’nün çocuk, kadın, yaşlı demeden Ermeniler tarafından toplu şekilde vahşice katledilmesinin üzerinden 24 yıl geçti.

 

Dün Ahıska’da, Kırım’da, Hama’da, Halepçe’de, Srebrenitsa’da, Hocalı’da katliam yapanlar, bugün aynı acımasızlığı, vahşiliği Gazze’de, Bayırbucak’ta, genel anlamda Irak’ta, Suriye’de sergilemekte, gözlerini kırpmadan çocukları, kadınları, yaşlıları, masum insanları öldürmeyi sürdürmektedir. Yaşananlar dünya tarihinin en ibret verici zulmü ve insanlık utancı olarak hafızalarda yer edinirken, dünyanın tanıklık ettiği Hocalı katliamı ve benzerleri tarihe birer kara leke olarak geçmiştir.

 

Azerbaycan Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan Hocalı Katliamında hayatını kaybedenlerin 106'sı kadın, 63'ü çocuk ve 70'i yaşlı kişilerden oluşuyordu. Azerbaycan topraklarındaki Karabağ’ın Ermeniler tarafından işgal etmesiyle sonlanan savaştan sonra, Hocalı’daki soykırım ve katliam dünya ülkelerinin çoğunun parlamentosundan istediği desteği görmedi.

 

Türkiye’nin her yıl gündeme taşıdığı Hocalı Katliamının 24. yıldönümü vesilesiyle çeşitli anma etkinlikleri düzenleniyor.  Hocalı’da kadın, çocuk ve yaşlı demeden Ermenilerce yapılan bu katliamın, sözde modern Avrupa ülkelerine anlatılıncaya kadar da unutulmayacak ve unutturulmayacak. Defalarca Avrupa parlamentosuna, Hocalı’da yaşananların soykırım ve katliam olarak kabul edilmesi için müracaat edildi ve hiçbir şekilde sonuca ulaşılamadı. Esas amacımız, asıl katliamın kimler tarafından yapıldığını dünyaya duyurmamız olmalıdır.

 

Gerçekleştirilen Hocalı soykırımı aslında modern dünya caniliğinin açık bir resmidir. Bu caniliğini hala devam ettirmekte olan emperyalist güç kana hiçbir zaman doymayacak, nerede bir Müslüman, bir Türk görse saldırmaya, yok etmeye devam edecektir.  Türk-İslam alemi olarak yaşanan bu elim hadiselerden ders çıkarmamız ve gereken tavrı ortaya koymamız gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle 24 yıl önce Hocalı’da yaşanan soykırımı kınıyor hayatını kaybeden soydaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, saygı ve minnetle yâd ediyoruz. Rabbim Türk-İslam düşmanlarına fırsat vermesin

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR