Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Mevlana Haftası başlarken

Mevlana Haftası başlarken

Yarından itibaren Konya yine tarihi günler yaşayacak. Dünyanın dört bir tarafından Mevlana hayranları Konya’da buluşurken, gönüller yine “şad” olacak. Aralık ayının soğuk günleri Mevlana aşkıyla yanmaya başlayacak.

Mevlana’da  kendi ömrünü,”Hamdım,piştim,yandım” kelimeleri ile özetler. 741. anma ve vuslat törenleri nedeniyle  çeşitli programların yapılacağı Konya, adeta sevgi ve hoşgörü kenti olarak  adını bir kere daha duyuracak.

Hiç şüphe yok ki, anma törenlerinin Konya’ya özellikle tanıtım ve ekonomik olarak büyük katkıları vardır. Turizmde ölü sezon olarak adlandıran bir periyotta yerli ve yabancı turistlerin Konya’ya gelmesi, elbette ki güzel bir olaydır.

Gönüllerin huzur bulacağı, sevenlerin kavuşacağı bu hafta da hepimize büyük görev düşmektedir. Özellikle törenleri organize eden kurum ve kuruluşların dikkatli olması, propaganda için çok önemlidir.

Bunun yanı sıra Konyalı olarak bize de büyük görevler düşmektedir. Esnafı, çalışanı ve görevlisi ile hep birlikte gelen Mevlana dostu misafirleri ağırlamak, onları kendi evinde gibi hissetmelerini sağlamak görevimizdir.

Mevlana Türbesini ziyaret edip,onun eserleriyle içlenmek, o türbenin büyülü havasını solumak isteyenlere yardımcı olmalıyız. Fiyatta, katkıda ve yardımda elimizden geleni yapmalıyız. Yapacağımız en küçük bir yardım, Konya olarak büyük bir tanıtım olacaktır. Unutmayalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR