Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Madencilerin “buruk” günü

Madencilerin “buruk” günü

Günlerdir toprak altında çıkarılmayı bekleyen  Ermenek’teki madencilerimiz, nihayet çıkarılarak cenazeleri toprağa verildi. Burada günlerce süren acı bekleyişte nihayet sonlanmış oldu.

Dünyada maden kazalarında birinci olduğumuz gerçeği bir kere daha ispatlanmış oldu.Konuyla ilgili olarak çok yazılıp çizildi. Zonguldak Karadon’da, Soma’da yaşanan tarifsiz acı ne yazık ki Ermenek’te de yaşandı.

İşin kara mizah tarafı ise 4 Aralık Madenciler Günü’nde son madenci şehidimiz ocaktan çıkartılmış olması. Madenciler ve aileleri yine acı dolu ve buruk bir gün yaşadılar. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı.

Artık yaşanan bütün bu acı olaylardan ve kaybedilen onlarca candan sonra bir tedbir alınmasını bekliyoruz. Hem de öyle böyle değil tam bir tedbir. İnsanların ölmeyeceği, grizu gazının patlamayacağı, suların dolduramayacağı ve yaşam odası bulunan madenler istiyoruz.

İş kazasını kader ilan edenler, hezimetten ganimet bekleyenler gibi her maden kazasının olduğunda bölgeye gidip, buralarda boy göstermek yerine bu kazaların önüne geçip, denetimleri eksiksiz yapıp kazaları sona erdirecek tedbirler almalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR