Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Ladikli Ahmed Hüdai

Ladikli Ahmed Hüdai

Şehrimizin önemli kanaat ve maviyat önderlerinden birisi olan Ladikli Ahmed Hüdai Hazretlerini anma programı yoğun bir katılımla Ladikte gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi ile Sarayönü Belediyesi’nin ortaklaşa düzenledikleri anma programı çok değerli insanları da bir araya getirmeye vesile oldu.

Ladikli Ahmed Hüdai Hazretleri  Allâh ve Rasûlü’nün âşığı, Hakk aşığı, Hakk dostu idi.
O, hayatı ile Allâh’a ve Rasûlü’ne nasıl âşık olunacağını gösterdi. Onun muradı, ne dünya ne de dünya içindeki olanlar… Onun asıl muradı, her yerde ve her mekânda hakikat nurunu aramak, Allâh’ın rızasını kazanıp cemalini görmek, hak ve hakikate ermek. O da her fâni gibi dünyaya geldi, kulluğa yakışır bir şekilde hayat sürdü, gönüllere taht kurdu. Dünyanın dört bir tarafında onun sevgisi gönüllerde yaşıyor. Konya’nın bir diğer manevi büyüğü Hacı Veyiszâde ile çok sıkı dost idi. Onu daima överdi.
O, hiç kimsenin övgüsüne ve iltifatına ihtiyaç duymamış, kendisini metheden birine, “Oğlum! Ben, Allâh’ı ve Rasûlü’nü seviyorum, sen de onları sev!” demiştir. Şöhretten ve riyadan son derece kaçınmıştır. “Bana türbe yapmayın, bir taş dikin yeter…” demiştir.
 
Ladikli Ahmed Hüdai ,güzel ahlâk ve merhamet sahibiydi. Kollarını açıp Ümmet-i Muhammed’i kucakladı. Sanki herkes onun evladı ve torunu gibiydi. Evinin kapısı gece ve gündüz herkese açıktı. Küçük ve büyük herkese hizmet etti. Meseleleriyle ilgilendi, dertlilerin dertlerine çareler aradı, istisnasız herkese duâ etti. Yetimi, öksüzü görüp gözetirdi. Hediye vermeyi seven cömert bir karakteri vardı. O, halkın içinde halktan biri gibi, fakat gönlü daima Hakk’la beraber olan bir Hakk eriydi.

Konya’nın manevi büyüklerinden Ahmed Hüdai Hazretleri için düzenlenen anma programına siyasilerinde önem vermesi programa katılanlar tarafından da takdirle karşılandı. Güzel bir havada ve güzel bir ortamda gerçekleşen duygu dolu program, katılanlar tarafından da takdir gördü.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR