Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Koronavirüs fırsatçılarına sessiz kalmayalım!

Koronavirüs fırsatçılarına sessiz kalmayalım!

Koronavirüs  fırsatçılarına  sessiz kalmayalım!

Bütün dünya adeta koronavirüs ile yatıp kalkmakta. Son zamanlarda tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs sorunu nedeniyle medikal ve gıda ürünlerinde yaşanan karaborsa ile fiyat artışı  bazı insanların afetlerde bile vicdanlarının olmadığını göstermekte.

Son aylarda küresel bir salgın, küresel bir halk sağlığı sorunuyla karşı karşıyayız. Çin’de başlayan ve dünyada 70’e yakın ülkeye yayılan koronavirüs salgını ülke gündemimizi oldukça etkiledi.Ülkemizde resmi olarak ilk vakaya rastlanılmasıyla birlikte halkımızın endişesi de tedbir alma ihtiyacı da bir o kadar arttı. Bu ciddi ve zorlu süreçte insanlarımız hem kendilerini hem de yakınlarını korumak amacıyla gerekli önlemleri de almaktadır.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bir kişinin koronavirüs tanısıyla hastanede tedavi altına alındığını açıklamasının ardından vatandaşların panik halinde gıda ve ihtiyaç maddeleri alışverişine çıktığını görmek bizleri de üzdü.

Nice sıkıntıları güvenle aşan Türk Milletinin  panik yapmak yerine sakin olması önemlidir.

Hükümet yetkilileri şu anki koşullarda gıda ya da diğer ihtiyaç maddelerinin temininde herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını belirtti. Fakat bu süreçte daha fazla üreterek pazar ihtiyacını karşılama amacında olması gereken bazı üretici firmalar ne yazık ki, bu sıkıntıyı kendilerine bir fırsat bilerek hayati önem taşıyan ürünleri piyasaya sürmek yerine karaborsa oluşturmaya çalışmaktadırlar.

Özellikle rağbet gören maske, dezenfektan, kolonya ve eldiven gibi hijyen ürünlerinde ve bakliyat, süt, un, şeker gibi birçok gıda ürünlerinde kısa sürede bu kadar fiyat artışının olması insani ve ticari ahlaka uygun olmadığı gibi adı Türk olan kişilere de yakışmamaktadır.

Tüketicilerin, Ticaret Bakanlığımızın yaptığı uyarıları dikkate alarak ürünleri yüksek fiyatlardan tüketicilere sunan firmaları Haksız Fiyat Artışı Bildirim uygulamasını kullanarak şikâyet etmeleri konusu, fiyat artışı sorununun çözümlenmesine karşı önem taşımaktadır.

Vatandaş olarak bizde yetkililere yardımcı olarak  ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı  dikkatli olmalıyız. Haksız ve karaborsa artış yapan  firmalara hak ettikleri cezaları  almaları için mutlaka şikayet edelim. Vatandaşımızı mağdur edenlere karşı sessiz kalmamalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR